Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524

Udruge

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Klubovi

RUKOMETNI KLUB "STANČIĆ
Rukometni klub "Stančić" djeluje od 1969. godine. Takmiči se u I. Županijskoj ligi a u okviru zagrebačkog rukometnog saveza. RK "Stančić" je neprofitna organizacija. Nema svog igrališta već trenira na vanjskim terenima OŠ "Stjepana Radića" u Božjakovini. Dovršava se izgradnja školske športske dvorane pa će i klub imati pristojne uvjete za održavanje treninga i u ljetnom a posebno u zimskom dijelu godine.

U klubu postoje dvije muške sekcije:

SENIORI - koji su u protekloj polusezoni zauzeli 4. mjesto

KADETI - koji se takmiče u kadetskoj ligi i ostvaruju dobre rezultate.

Pod trenerskim vodstvom Denisa Klausa klub nastoji postići što bolje rezultate i ostvariti prelazak u II. rukometnu ligu Hrvatske.

Većina igrača u klubu su učenici ili studenti, što je potvrda da se uspjelo podmladiti klub. Djelatnici kluba će i dalje nastojati privući u klub što veći broj mladih ljudi. Na taj način mladi bi se odgajali u sportskom duhu, poučavali zdravijem i kvalitetnijem načinu života a ujedno bi se maknuli sa ulice, iz kafića i od raznih vrsta ovisnosti.

U klubu je rođena ideja o formiranju ženske sekcije RK "Stančić" i nadamo se da će biti uskoro i realizirana.

Predsjednik kluba: Mirko Huff

Članovi uprave: Edmond Miletić, Jure Mišković, Ilija Jukić, Krešimir Kralj, Tihomir Čekada, Damir Čekada, Ivica Jukić, Ivica Srdinić, Slavko Jukić, Željko Pleš, Damir Srpak, Mate Barbarić

Liječnik: Dr. Ružica Ivanović

Kontakt osoba: Mirko Huff, tel.: 01/ 2757-529

Povijest kluba

U nedjelju 11.05.1969. godine održana je osnivačka skupština rukometnog kluba "Polet" iz Stančića. Prisutni su bili:
Branko Čokor
Josip Meašić
Vlado Đurđević
Ivo Meliš
Branko Kažek-Tomašić
Franjo Poldrugač
Stjepan Grižinovec
Dujo Jonjić
Lisac Goran
Tomislav Burušić
Nikola Močilac
Marijan Lisac
Velimir Sruk
Mirko Huff
Ivo Valentak
Ivan Županić
Vlado Pecuga


Prvi predsjednik bio je Ivan Županić, trener Mirko Huff, tajnik Marijan Lisac i blagajnik Velimir Sruk.

Prilikom osnivanja kluba veliku potporu su pružili Josip Trupec i Milivoj Obad iz Dugog Sela.

Od samog početka klub je raspolagao skromnim financijama, pa su igrači svojim osobnim sredstvima kupovali opremu.

U jesen 1969. RK "Polet" je igrao prvenstvene utakmice u mini ligi koju su osim RK "Polet"-a činili:

- RK "Partizan" Dugo Selo, - RK "Budućnost" Sesvetski Kraljevec, - RK "Agrokombinat" Božjakovina, - RK "Vrbovec" Vrbovec i - RK "Jedinstvo" Dugo Selo.

Od navedenih klubova aktivni su samo RK "Polet" (danas RK "Stančić") i RK "Jedinstvo".

Na skupštini RK "Polet" 14.03.1971. godine donešena je odluka o izgradnji asfaltiranog igrališta za rukomet na lokaciji pored centra za rehabilitaciju "Stančić" u Stančiću. Na toj skupštini za trenera je postavljen Marijan Lisac, a za potpredsjednika kluba Milan Kralj. Izgradnja igrališta je financirana sredstvima centra "Stančić" i mjesne zajednice Stančić-Štakorovec. Oko igrališta su postavljene klupe i jarboli, posađeni su ariši i jele.

Prilikom svečanog otvaranja novog igrališta 03.07.1971. godine održan je rukometni turnir.

Danas od te idilične slike nije ostalo ništa. Asfaltna podloga je toliko oronula da nije pogodna za igranje, jarboli su demontirani, ariši i jele počupani ili srušeni a klupe oštećene. Danas klub trenira na igralištu OŠ "Stjepana Radića" u Božjakovini.

Klub je službeno registriran 08.11.1971. godine, odnosno tada je dobio dozvolu za rad.

Od samog početka klub nije imao adekvatnu financijsku potporu pa je stalni problem bio nedostatak kvalitetnijih igrača. No bez obzira na sve teškoće klub je prekinuo aktivnost samo godinu i pol dana dok su članovi kluba aktivno sudjelovali u Domovinskom ratu.

Svi članovi su pridonijeli radu i uspjesima kluba, a među zaslužnijima su svakako Marijan Lisac, Mirko Huff, Srećko Kandučar, Blaž Bogović, Ivica Imre, Edo Miletić, Damir i Tihomir Čekada, Damir Srpak, Slavko Jukić, Jure Mišković i Ivica Jukić.

Prve rukometne korake u RK "Polet"-u napravio je i Ivica Imre dugogodišnji rukometni sudac, predsjednik nadzornog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, povjerenik prve rukometne lige, predsjednik rukometnog saveza grada Zagreba, tajnik Hrvatskog rukometnog saveza, međunarodni rukometni nadzornik i predsjednik RK "Šparta". U vrijeme kada je Ivica Imre bio potpredsjednik RK "Polet"-a pronašao je prvog sponzora, firmu "TUING" koja je izradila i prve članske knjižice.

Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina treneri su bili Zvonko Barilić i Vlado Štefanović.

Početkom godine 1993. klub se nalazi u ozbiljnoj igračkoj i financijskoj krizi. Srećom, firma "Elmes" postaje sponzor, pomaže i Centar Stančić, a također i Poglavarstvo općine Brckovljani. Tada su svi stariji igrači izrazili spremnost da nastave sa takmičenjima a ujedno je i Jure Mišković krenuo sa selekcijom nove garniture igrača. Treneri su bili Damir Srpak i Tihomir Čekada.

Na skupštini kluba 03.09.1993. godine promijenjeno je ime kluba u RK "Elmes-Stančić". Za predsjednika kluba izabran je Mirko Huff, a predsjedništvo sačinjavaju Jakov Beljo, Zlatan Kolobarić, Slavko Jukić, Damir Čekada, Tihomir Čekada i Damir Srpak dok su u nadzornom odboru Ivica Srdinić, Krešimir Kralj, Jure Mišković.

Pod tim imenom klub se takmiči do 10.02.1995. godine kada je na skupštini kluba donesena odluka o promjeni imena kluba u RK "Stančić". Za predsjednika kluba izabran je Slavko Jukić, a u predsjedništvo su izabrani Ivica Srdinić, Ilija Jukić, Željko Pleš, Damir Čekada, Damir Srpak i Jakov Beljo, u nadzorni odbor Jure Mišković i Ivica Jukić, a za tajnika je izabran Damir Čekada.

Š.R.U. "KLEN"
Športsko ribolovna udruga "KLEN" Brckovljani osnovana je na inicijativu dvojice strastvenih ribiča Renata Škore i Anđelka Srpaka koji se nisu mirili s tim da na teritoriju općine Brckovljani postoji toliko pasioniranih ribiča i takva voda kao što je Jezero Gračec, a ne postoji niti jedna udruga koja bi sve to na neki način ujedinila u jednu smislenu cjelinu. Najvjerojatnije zbog loše informiranosti prvi pokušaj osnivanja je propao zbog nedovoljnog broja prisutnih članova, pa je iz drugog pokušaja osnivačka skupština održana 14. lipnja 1998. godine u Brckovljanima. Na skupštini je dogovoren Statut udruge i izabrani su Upravni odbor i Stegovni sud.
Upravni odbor su sačinjavali:

- Anđelko Srpak, predsjednik
- Renato Škoro, dopredsjednik
- Željko Štorga, tajnik
- Zlata Srpak, blagajnik
- Ivica Sahula, predsjednik takmičarske komisije.

Određen je i Stegovni sud udruge, a sačinjavali su ga:

- Anđelko Srpak
- Željko Štorga
- Goran Tomašević

Udruga je registrirana 1.9.1998. godine kao neprofitna udruga.
Danas udruga broji 107 članova, od čega je 7 sudaca treće kategorije za lov udicom na plovak.

U upravnom odboru su:

- Anđelko Srpak, predsjednik
- Renato Škoro, tajnik
- Jasmina Županić, blagajnik
- Vjekoslav Podolnjak, član
- Stjepan Ščančar, član
- Zlata Srpak, član
- Vjekoslav Županić, član

Od voda, Udruga ima pravo korištenja Jezera Gračec, dok na dio vodotoka Lonje i Zeline koji je na teritoriju općine Brckovljani, još uvijek polaže pravo gospodarenja Dugoselska ribička udruga. Do sada s njom još uvijek nije postignut nikakav sporazum po kojem bi te vodotoke mogli koristiti i članovi Klena.

Udruga se bavi raznim aktivnostima, a najznačajnije su: održavanje vode, uređenje okoliša, natjecanje, poribljavanje. Što se tiče natjecanja, Š.R.U. "Klen" je član županijske lige koja je ove godine (2000.) imala 11 članova. U ekipnom natjecanju su zauzeli peto mjesto. Troškove natjecanja su sami snosili, a od iduće godine natjecanje bi se trebalo financirati namjenskim sredstvima iz budžeta općine Brckovljani.
Udruga je ove godine bila aktivna i na polju poribljavanja. Tako je 6. ožujka u Jezero Gračec puštena jedna tona kapitalne ribe šarana i amura.

Ove godine donešen je i disciplinski pravilnik pa će se kvalitetnije moći uređivati odnosi između samih članova, a isto tako i između članova i udruge.

Za iduću godinu u udruzi planiraju:

1. pojeftinjenje članarine za sve kategorije
2. intenzivnije poribljavanje
3. školovanje članova za suce i lovočuvare

LD "SOKOL"


L.D. "SRNA"
Lovačko društvo "SRNA" iz Lupoglava djeluje od 1946. godine, kada se grupa entuzijasta i ljubitelja lova i prirode okupila i osnovala lovačko društvo. Po osnivanju, društvo odmah gospodari lovištem, u kojem se nalazi znatan broj fazanske divljači i zečeva, a u nešto manjem broju poljskih srna i trčki, dok od grabežljivaca ima lisica, jazavaca i divljih mačaka.

Između 1950. i 1960. godine, društvu se priključuju lovci iz sela: Prečeca, Tedrovca, Lupoglavske Grede, Prikraja i Kusanovca, te nekoliko lovaca iz Zagreba.

U to vrijeme se lovište povećalo do oko 3.200 hektara površine.

U društvu djeluje izmedu 45 i 55 aktivnih članova, koji uređuju lovište, hrane divljač i love po godišnjem lovnom kalendaru.

U lovištu se godišnje odstrijeli: 100 -120 fazana, 40 zečeva,10 -15 srna, 5 srnjaka, 10 -15 lisica, 2 - 3 jazavca, 4 - 5 divljih mačaka te oko 500 kljunova pernatih grabežljivaca.

U razdoblju između 1970. i 1976. godine društvu se pridružuje L. D. "SOKOL" Stančić, te djeluju pod zajedničkim nazivom L. D. "Stjepan Lovrišec - Udarnik" i okupljaju gotovo 130 članova.

Nakon 1976. godine društvo se ponovo vraća starom obliku organiziranja i starom nazivu i kao takvo djeluje do današnjih dana.

U razdoblju od 1992. do 1996. godine u društvu ima između 40 do 50 članova. Članovi rade na izgradnji lovačke kuće u Lupoglavu, volijera za fazane te izradi lovno-tehničkih objekata.

Odlukom vlade RH, od 1996. godine, jednu trećinu lovišta dobivaju Hrvatske šume, tako da "SRNI" ostaje na gospodarenju oko 1.800 hektara lovnih površina.

1999. godine Zagrebačka Županija raspisuje nadmetanje za lovište. Najpovoljniji ponuđač, "Božjakovina" d.d., zakupio je lovište na rok od 10 godina.

U jesen 1999. godine L. D. "SRNA" Lupoglav i "Božjakovina" d.d. potpisuju SPORAZUM o zajedničkom korištenju lovišta i drugim međusobnim pravima i obvezama, tako da članovi L. D. "SRNA" i dalje brinu za lovište koje ima oko 1700 hektara lovne površine.

U lovnoj sezoni 1999.-2000., 40 aktivnih članova društva odstrijelilo je: 30 fazana, 3 zeca, 15 komada srneće divljači, 5 komada divljih svinja, 6 lisica, 2 divlje mačke i 3 kune zlatice.

Od lovno-tehničkih objekata u lovištu se nalazi:

- 10 visokih čeka
- 30 niskih čeka
- 50 hranilišta za fazane
- 10 hranilišta za srne
- 3 hranilišta za divlje svinje.

U okviru lovačke kuće izgrađena je streljana za glinene golubove.
U razdoblju od 1946. pa do danas, društvom su rukovodili predsjednici:

1.) Franjo HUKAVEC iz Lupoglava
2.) Ivan IVANIČEK iz Lupoglava
3.) Stjepan GORNJAK iz Prečeca
4.) Drago MAĐER iz Dugog Sela
5.) Zvonko NOVOSEL-DOLNJAK iz Lupoglava
6.) Zvonko KUTICA iz Lupoglava.

NOGOMETNI KLUB "HREBINEC"
Sjedište kluba je na adresi:

Hrebinečka cesta 81, Hrebinec
10370 Dugo Selo

tel./fax: 01/2757-004
MB: 1956744
Žiro-račun: 2360000-1101845081, otvoren u Zagrebačkoj banci

Predsjednik: Božidar Balija,
tel. 098/1646-300

Tajnik: Krunoslav Bertek,
tel. 098/9051-359

Nogometni klub "Hrebinec" osnovan je 19.06.2005. godine. Natječe se u II. Županijskoj ligi jug.

NK "Hrebinec" je neprofitna organizacija. Još uvijek nema svog igrališta već trenira i domaćinske utakmice igra na posuđenim terenima (NK "Lonja", NK "Ostrna", NK "Oborovo", NK "Paukovec").

U planu je izgradnja igrališta pored osnovne škole u Božjakovini.

Zbog skromnih financijskih sredstava, u klubu postoji samo seniorska sekcija, dok su juniorska i ostale mlađe sekcije još uvijek samo u sferi neostvarivih želja.

Klub ima sljedeću strukturu uprave:

1. Izvršni odbor:
Božidar Balija - predsjednik, Mladen Krvarić - dopredsjednik, Krunoslav Bertek - tajnik, Miroslav Pavečić - blagajnik, Božo Graberec, Ivan Graberec, Ivan Pečnjak

2. Nadzorni odbor:
Silvio Šarec, Stjepan Šarec, Rajko Damjanović

3. Disciplinska komisija:
Aleksandar Damjanović, Božidar Graberec, Miroslav Pavečić

4. Stručni tim:
Ivan Graberec, Miroslav Pavečić, Božidar Balija

Sadašnja seniorska postava:

STOLNOTENISKI KLUB "BRCKOVLJANI"

Sjedište kluba je na adresi: Zagrebačka 69,
Gornja Greda
10370 Dugo Selo

MB: 2769638
OIB: 05782017936
Žiro račun: 2360000-1102211983

Predsjednik: Zvonko Pokas
Tel. 098/541-040

Tajnik: Saša Dragun
Tel. 098/1812-106

Upisi u klub:

Sve informacije o upisu u STK "Brckovljani" moguće je dobiti na brojeve mobitela 098/416-371 i 098/541-040.

STK “Brckovljani“ osnovan je 04.06.2011. godine. Natječe se u 3. Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi. U svojim redovima ima tri reprezentativca Hrvatske u mlađim kategorijama (kadetima, mlađim kadetima i mlađim kadetkinjama). Treninzi se održavaju svakog dana u Društvenom domu u Gornjoj Gredi, Zagrebačka 69.

KARATE KLUB "BRCKOVLJANI"
Sjedište kluba je na adresi: Zagrebačka 6,
Stančić
10370 Dugo Selo

OIB: 74384353373

Svijest o važnosti sporta, svakom roditelju djeteta ranije predškolske i školske dobi donosi i dilemu o pravilnom odabiru sporta za svoje dijete. Razvoj samopouzdanja, razvijanje motorike i koordinacije pokreta u ranijoj dječjoj dobi od iznimnog je značaja za pravilan psihofizički razvoj.
Već više od 10 godina Karate klub Brckovljani posebnu pozornost pridaje svojim malim polaznicima. Klub djeluje na području Općine Brckovljani i okuplja oko 50 članova. To su djeca vrtićkog, predškolskog i školskog uzrasta.
Program rada koji provodi trenerica Dijana Golubić temelji se na razvoju općenitih sposobnosti kao što su koncentracija, disciplina, samokontrola te razvijanje motoričkih sposobnosti, što je za vježbače mlađeg uzrasta iznimno važno, a zbog čega je karate odličan kao bazičan sport ili priprema za bavljenje i nekim drugim sportom.
Karate nije samo poseban oblik samoobrane već je i vještina koja pruža priliku za prihvaćanje zdravog i uravnoteženog načina života koji objedinjuje tjelesno, umno i duhovno.

Karate nudi:
* zdraviji način života
* bolju tjelesnu spremnost
* povećanje samopouzdanja
* postavljanje i dostizanje ciljeva
* ustrajanost u svemu.

Trenirajući karate djeca vježbaju mišiće cijelog tijela. Kroz trenažni proces razvija se brzina, snaga, izdržljivost, fleksibilnost, ravnoteža, preciznost i koordinacija. Posebno treba naglasiti jačanje osobnosti i samopouzdanja.
Bavljenje karateom kao sportom, idealna je pretpostavka za razvijanje pozitivnih psihofizičkih osobina kod mladih ljudi, posebice u školskom uzrastu. Suprotno predrasudama koje borilačke sportove karakteriziraju nasilnim, karate svojim vježbačima primarno nudi disciplinu, poštovanje i samokontrolu kao osnovne pretpostavke za bavljenje ovim sportom.

Zajedništvo i prijateljstvo među članovima, veliko je bogatsko Karate kluba Brckovljani koji osim razvijanja natjecateljskog duha, razvija uvažavanje, toleranciju i međusobno poštovanje.
Trenerica Dijana Golubić iznimno je ponosna na uspjehe članova kluba - učenike, srednjoškolce i studenate, koji se svojim pozitivnim stavovima i marljivošću ističu osim u sportskoj dvorani i u svojim učionicama.
Treninzi se održavaju u športskoj dvorani Osnovne škole Stjepan Radić, Božjakovina, a sve detaljne informacije zainteresirani mogu dobiti na broj telefona 091 5333 703.

banner banner banner banner banner banner