Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Skupština Hrvatskih vitezova Brckovljani : Društveni dom u Štakorevcu sjedište udruge sljedećih 10 godina 2.4.2019.


Udruga Hrvatski vitezovi - Ratni veterani ´91. Brckovljani održala je 30. ožujka svoju redovnu izvještajnu skupštinu u Društvenom domu u Štakorovcu, pod predsjedavanjem Damira Štrosara.


Proteklu godinu udrugu je obilježila ostavka Samira Jašarević na mjesto predsjednika Udruge nakon koje je u listopadu održana izvanredna godišnja skupština na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. Naglašena je kvalitetna suradnja s Općinom Brckovljani, braniteljskim udrugama iz Dugog Sela, Sesveta, općine Rugvica, s Udrugom roditelja i članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja te Župom. Članovi Udruge bili su aktivni, a njihov rad obilježila je dobra koordiniranost. Udruga trenutno broji 33 temeljnih članova, pridruženih je 7, počasnih 7. Predsjednik Štrosar istaknuo je u izvješću za proteklu godinu važnu činjenicu kako je potpisan ugovor o davanju na uporabu i korištenju prostorije u Društvenom domu u Štakorovcu između Udruge i Općine Brckovljani, i to na rok od 10 godina, bez naknade. Proteklu godinu ostvarili su ukupno 50.640 kuna prihoda (uključujući prijenos sredstava iz 2017. godine), od čega donacija Općine iznosi 20.000 kuna, naveo je u svom izvješću blagajnik i tajnik Damir Dokuš. U 2019. Godini planirano je 29.000 prihoda, od kojih je najvećim dijelom planirana donacija Općine – 20.000 kuna. Sljedeće godine jedan od glavnih ciljeva je pomoć u ostvarivanju prava i interesa branitelja, uz pružanje pravne pomoći braniteljima. Planirani su izleti na spomen lokalitete iz Domovinskog rata te obilazak mjesta stradalnika iz Domovinskog rata, uz posjete mjestima svetišta i obilježavanje svih važnih državnih praznika uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća. U skladu s mogućnostima planirana je podjela božićnih darova djeci članovima Udruge.


Na kraju skupštine članove Udruge pozdravili su gosti srodnih udruga s područja Grada Dugog Sela, općine Rugvica, HVIDR-e Dugo Selo, te udruge umirovljenika i udruge vinara iz Brckovljana.


I.G.OObjavljeno: 2.4.2019.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner