Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

CENTAR SE OTVARA PREMA OKOLINI21.12.2000.


Upoznajući sudionike stručnoga skupa sa stanjem i perspektivama ove ustanove, ravnateljica Jasna Lesički najavila je veću suradnju i otvaranje Centra prema užoj društvenoj sredini putem kvalitetne suradnje s centrima socijalne skrbi i ponude prihvatljivih sadržaja lokalnom stanovništvu. Postoji interes za pripremanje i dostavu toplog obroka, pomoć pri održavanju higijene osobama u stanju potrebe, za servisne usluge održavanja rublja, savjetodavne usluge kao i zanimanje za edukaciju specijaliziranih obitelji udomitelja.


Na stručnom skupu bili su predstavnik Ministarstva rada i socijalne skrbi dr. Nino Žganec, ravnatelji centara socijalne skrbi s područja županije, predstavnici općine, suradnici iz srodnih institucija te predstavnici roditelja korisnika centra, kao i drugi uzvanici.


Od konkretnih promjena u samoj ustanovi predloženo je uvođenje cjelodnevnog tretmana za osobe s posebnim potrebama uz odgovarajuću širu ponudu sadržaja u radionicama. Uz usluge boravka, prehrane, održavanja osobne higijene i psihosocijalne rehabilitacije, tretman korisnika proširio bi se na usluge prijevoza od roditeljskog ili udomiteljskog doma i nazad. Postupno će se smanjivati broj trajno smještenih korisnika putem projekta inkluzije i prirodnog odljeva, uz osnivanje manjih stambenih jedinica s naglaskom na individualni stručni pristup svakome ponaosob. Nove statutarne promjene omogućit će novi organizacijski ustroj, povećanje broja radnih jedinica - odjela te organizacijskih i funkcijskih pomaka. Sudionici stručnog skupa obišli su odjele i radionice Centra Stančić.


Posjeti prijateljstva i humanosti


Humanitarna udruga "Convoi od Hope" po treći je put posjetila Centar. Tijekom susreta s 30 članova odigrana je nogometna utakmica, održana kazališna predstava i drugi oblici druženja sa štićenicima kojima su darivali odjevne predmete, igračke i slično.


Članice Foruma žena SDP Gornja Dubrava posjetile su Centar 10. prosinca darivajući štićenice slatkim poklonima i voćem. Donijele su odjeću, veću količinu šampona za kosu te su provele vrijeme sa korisnicima s kojima su od ranije stekle prijateljske odnose.


Hrvatska katolička misija iz njemačkog gradića Sindelfinga gdje živi preko 2000 hrvatskih iseljenika poklonila je Centru Stančić kombi vozilo za prijevoz štićenika, te veću količinu prigodnih darova. Ključevi vozila uručeni su ravnateljici Lesički u sklopu božićnog i nikolinjskog slavlja na kojem je boravila kao gošća fra Marinka Vukmana koji predvodi Hrvatsku katoličku zajednicu u ovom njemačkom gradiću.


Pjesme, veselja i uzbuđenja bilo je u Centru Stančić prilikom posjete fan kluba - Ivana Fiolića - Fia. Uz glazbu sastava "Noćna straža" zajedno su plesali članovi kluba i korisnici centra, koji su i ovom prigodom dobili blagdanske darove.


Predstavnici Stančića gostovali su na snimanju radio - emisije "Domaće je domaće", a članovi Fiolićeva kluba najavili su uključenje u akciju prikupljanja sredstava za kupnju sanitetskog vozila koje je u Stančiću neophodno.


Prodaja prigodnih ukrasa


Tijekom prosinca ustanova je postavila štand za prodaju božićnih i novogodišnjih ukrasa na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu (Glavni kolodvor). Čestitke i ukrase izradili su korisnici centra, te se po originalnosti predmeta bitno razlikuju od ostale blagdanske industrijske ponude. Sav prihod od prodaje prikuplja se za kupnju sanitetskog vozila.


Dobro se dobrim vraća


Centar Stančić najveća je institucija socijalne skrbi za smještaj osoba s posebnim potrebama i najtežim oštećenjima - zaključuje ravnateljica Lesički. Stoga je ovo prigoda da sve sadržaje upozna šira društvena okolina. To je ujedno i poziv svim ljudima dobre volje koji su na bilo koji način u mogućnosti pružiti pomoć korisnicima centra, od donatorskih akcija do posjeta s dobrim namjerama radi podizanja kvalitete življenja korisnika u okviru ove socijalne institucije.


-Svim dosadašnjim i budućim donatorima, ljudima dobre volje, koji su uvijek uz Centar Stančić želimo sretne božićne i novogodišnje blagdane. U novo tisućljeće neka nas uvede poruka "Dobro se dobrim vraća!" - poručuju korisnici i djelatnici Centra Stančić.Objavljeno: 21.12.2000.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner