Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Sjednica Općinskog poglavarstva Općine Brckovljani - RASKINUT UGOVOR S PRIJEVOZNIKOM SMEĆA24.5.2002.


Na sjednici Općinskog poglavarstva Općine Brckovljani održanoj 15. svibnja članovi su jednoglasno odlučili da se otkazuje ugovor o koncesiji za zbrinjavanje komunalnog otpada sa dosadašnjim koncesionarom poduzećem "Tehnoset" d.o.o. Kako se navodi, ugovor se poništava zbog neispunjavanja ugovornih obveza. Na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća vijećnici će odlučiti o novom koncesionaru za odvoz smeća. Zamjenik načelnika Božo Graberec predložio je da se prilikom određivanja cijena za usluge u govoru s novim koncesionarom uzme u obzir socijalni status starijih domaćinstava. Na to je načelnik Željko Funtek kazao kako će osobe sa težom socijalnom situacijom imati niže cijene usluga zbrinjavanja smeća.


Članovi su također prihvatili prijedlog Odluke o općinskim porezima, po kojem su utvrđene stope, visine porezne osnovice, te način obračuna i plaćanja općinskih poreza koji su vlastiti izvori prihoda općine. O toj odluci odlučivat će vijećnici na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća. Za uvođenje poreza na neobrađeno obradivo poljoprivredno zemljište, poreza na nekorištene poduzetničke nekretnine i poreza na neizgrađeno građevno zemljište, što je donačelnika Graberca zanimalo hoće li i ti porezi biti uvedeni ovom odlukom, Mirjana Štorga pojašnjava kako se ti porezi još neće uvesti u općini Brckovljani, te da je za uvođenje tih poreza, ako dođe do toga, potrebno donijeti posebnu odluku o kojoj će pak odlučiti Općinsko vijeće Općine Brckovljani.


Bez primjedbi i pitanja članovi su jednoglasno usvojili Izvješće o reviziji proračuna Općine Brckovljani za 2001. godinu Državnog ureda za reviziju Područnog ureda Zagreb. (Iva Grgić)Objavljeno: 24.5.2002.


shadow
banner banner banner banner banner banner