Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Održana godišnja skupština DVD-a Gračec - "OPĆINA POKRIVA TROŠKOVE LEGALIZACIJE SVIH VATROGASNIH DOMOVA"24.3.2016.


Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gračec pod predsjedavanjem Miroslava Šladarca protekle subote, 12. ožujka, u matičnim prostorima održali su redovnu godišnju izvještajnu skupštinu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gračec, kojoj su između ostalog prisustvovali gosti iz susjednih vatrogasnih društava i zajednica - Dugog Sela, Ivanić Grada, Sv. Ivana Zeline, Zagreba, Rugvice, itd., kao i s područja općine Brckovljani, uz predsjednika Općinskog vijeća Općine Brckovljani Božu Graberca i predsjednika Vatrogasne zajednice Općine Brckovljani Dražena Kuticu.


U radnom predsjedništvu ovaj puta sjedio je po prvi puta najmlađi član DVD-a Matija Švedi, odradivši "svoj posao" tijekom cijele sjednice "baš kao veliki". Prema izvješću o radu za proteklu godinu, koje je prezentirao predsjednik Šladarec, društvo je aktivno i intenzivno provodila standardne mjere zaštite od požara temeljem odredaba Zakona o vatrogastvu, a postavljeni zadaci sukladno Planu rada i izvanredne situacije iziskivale su kontinuiranu angažiranost članstva, posebice izvršnih članova i vatrogasne postrojbe Društva. Dobrovoljni rad je bio i dalje temelj i okosnica razvoja Društva, istaknuto je. Protekle godine registrirano je ukupno 13 intervencija, što je manje nego u 2014. godini (18). Od toga u matičnom mjestu su intervenirali 7 puta, po 2 intervencije u Štakorovcu, 3 u Stančiću te jedna intervencija u Brckovljanima. Ukazano je i ovaj puta na neriješenu problematiku neadekvatne pokrivenosti radio vezom na području cijele općine. Šladarec navodi u izvješću, da nedostaje repetitor i operativni centar, tako vatrogasna postrojba DVD-a Gračec s Centrom 112 Zagreb komunicira preko privatnih mobilnih telefonskih linija, a identična je i komunikacija sa zapovjednikom VZ Zagrebačke županije. Tijekom godine održane su redovite aktivnosti na osposobljavanju i osiguranju članova, provedeni su liječnički pregledi za članove, ekipe u sudjelovale na vatrogasnim natjecanjima. Proteklu godinu obilježila je prodaja navalnog vozila Magirus Deutz 192 D i kombi vozila Ford Transit, dok od investicijskih ulaganja izdvaja se opremanje pick up vozila. Ukupni prihodi DVD-a Gračec u 2015. godini iznose 222.452 kune, od čega je prodajom vozila osigurano 50.000 kuna, uz ukupne prihode od VZO Brckovljani 88.000 kuna, s napomenom da do kraja godine nisu bia u potpunosti isplaćena te iz VZ Zagrebačke županije 43.250 kuna. Predsjednik Šladarec napomenuo je kako će u ovoj godini planirani prihodi iznositi 217.921 kunu – od čega se planira osigurati 80.000 kuna za nabavu navalnog vozila, za opremanje pick-up vozila 40.000 kuna, a za investicije na uređenju doma (rekonstrukcija krovišta, garaže i zelenog otoka) planirana je sa 40.000 kuna.


Na sjednici su uručene i diplome za uspješno zaključena osposobljavanja, priznanja i zahvalnice dok su Stjepanu Švediju i Miroslavu Šladarcu uručene spomenice za 30. godina vatrogastva. Riječi podrške i čestitke na kraju je uputio predsjednik VZO Brckovljani Dražen Kutica pohvalivši rad i angažman jednog od dva stožera društva općine pojasnivši kako kašnjenja u dotacijama od prošle godine prema DVD-u su u siječnju u potpunosti podmirena. Dok je predsjednik OV Općine Brckovljani Božo Graberec poručio kako će Općina i dalje financijski podržati rad dobrovoljnih vatrogasnih društava tako što je ove godine osigurala 600.000 kuna za vatrogastvo te je odlučeno kako će Općina pokriti troškove legalizacije svih vatrogasnih domova, ako i eventualnih kaznu po istim predmetima, što je na kraju popraćeno s odobravanjem.Objavljeno: 24.3.2016.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner