Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Skupština VZO Brckovljani - ZAJEDNICA OVE GODINE PLANIRA UTROŠITI 250 TISUĆA KUNA NA NABAVU NOVE OPREME24.3.2016.


Završna skupština Vatrogasne zajednice Brckovljani održana je 19. ožujka pod predsjedavanjem Dražena Kutice. Svake se godine održava u drugom DVD-u, a ove je godine čast pripala DVD-u Tedrovec, koje je "manje od ostalih, ali radi i kontinuirano ostvaruje svoje ciljeve", kazao je predsjednik Kutica.


"U protekloj godini zajednica je djelovala u pravcu aktivnog i intenzivnog opremanja i osuvremenjivanja, te sudjelovanja u provođenju mjera zaštite od požara", izvijestio je tajnik Vatrogasne zajednice Miroslav Šladarec. Najviše se usmjerilo na opremanje društava, obrazovanje te stručno usavršavanje vatrogasnih kadrova, njih 204. VZO, prema riječima tajnika, ima respektabilan broj vatrogasnih članova, a čak trećinu čine mladi naraštaji. "Posebna se pažnja mora usmjeriti na rad s djecom jer su oni budućnost DVD-ova", rekao je tajnik. VZO se prvenstveno financira proračunskim sredstvima Općine Brckovljani, a zatim preko razvojnih programa Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. U 2015. godini 195 tisuća kuna raspoređeno je na šest dobrovoljnih vatrogasnih društava VZO Brckovljani. Po 25 posto dobili su DVD Brckovljani i Lupoglav, po 15 posto Hrebinec, Gračec i Prečec, te 5 posto Tedrovec. Najviše sredstava utrošeno je na nabavu vatrogasne opreme, čak 150 tisuća kuna. U 2016-oj je nabava opreme također je najveća stavka. Planira se potrošiti 250 tisuća kuna. Što se tiče gotovinskog poslovanja, Zajednica je godinu završila sa 7,64 kn u blagajni. Članovi su morali priložiti svoja osobna sredstva zbog nedostatka novca.


Društva zajednice sudjelovala su na natjecanjima i taktičkim vježbama, te na svim intervencijama za koje su dobila dojave. Ukupno je bilo 29 intervencija. VZO Brckovljani je bila domaćin natjecanja Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. U 2016. godini planira se nastavak obrazovanja vatrogasnih kadrova, usavršavanje specijalnosti kao što su spašavanje iz dubina i visina, radovi na vodi i obrana od poplava, pružanje prve pomoći u vatrogastvu, rekao je zapovjednik Zajednice Žarko Miškulin. U planu je i osposobljavanje za rad na VATROnetu-u, vatrogasnoj mreži koja je zajednički informacijski resurs za obradu podataka svih vatrogasnih organizacija Republike Hrvatske.


Poseban gost skupštine bio je predstavnik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Željko Kovač. Rekao je kako VZZŽ broji 15 tisuća članova koji su vrlo važni u društvu jer rade sve, od obrane od požara do obrane od poplava i upravo zbog toga i svoje dobrovoljnosti "svi vatrogasci služe na čast svojim mještanima i obiteljima" - zaključio je Ž. Kovač.


Anamarija KrvarićObjavljeno: 24.3.2016.


shadow
banner banner banner banner banner banner