Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

DARIO CEBIĆ POBJEDNIK 14. MEĐUNARODNOG NATJECANJA U BARIJU30.7.2015.


Mladi hrvatski umjetnik Dario Cebić pobjednik je jednog od najvećih svjetskih natjecanja iz kompozicije koje se ove godine po 14. put održalo u Bariju “14° concorso Internazionale di Composizione”. Cebić je uvjerljivo pobjedio sa skaldbom ,,Chamber Symphony No. 4” za komorni ansambl  dobivši ukupno  98 bodova, dok je talijanski skladatelj Priore Pasquale osvojio 2. mjesto sa 96 boda.


Međunarodna komisija sastavljena od uglednih svjetskih profesora, Violeta Dinescu (Universität Oldenburg, Njemačka), Nicola Scardiacchio (Conservatori Lecce), Giuseppe (Conservatori Bari), Grazia Salvatori (predsjednik natjecateljske komisije), te Titti Dell’ Orco jednoglasno je prvo mjesto dodjelalila mladom hrvatskom skladatelju.


Cebić je doktorski studij iz glazbenih znanosti završio u Grazu na ‘Universität für Musik und darstellende Kunst Graz’, nakon čega je završio postdoktorski studij i specijalizaciju iz kompozicije. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu, kao što su  1. mjesto na Međunarodnom natjecanju iz kompozicije u Beču, specijalne nagrade na Međunarodnom natjecanju iz kompozicije u New Yorku, specijalne nagrade na Međunarodnom natjecanju u Walesu, 2. nagrade Hrvatskog sabora kulture 2012. godine, poticaja Ministarstva kulture Republike Hrvatske, nagrade ‘Composition prize’ 2011. godine, 1. nagrade na ‘International Composition Competition InterArtia’ 2014. godine, 2. nagrade za filmsku glazbu na ‘Foudoulis International Composition Competition’,  1. nagrade na ‘International Composition Competition InterArtia’ 2015. godine, 2. nagrade na ‘Volos International Composition’, apsolutno 1. nagrade u Italiji, na velikom međunarodnom glazbenom natjecanju Amigdala International Music Competition “Giuseppe Raciti” Award, dobitnik je priznanja Zagrebačke županije 2014. godine, za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu te prestižne međunarodne nagrade za umjetnika godine ’Artist of the Year 2014’, koja mu je dodijeljena od strane International Art Society & Academy.


Profesor Cebić do sada je skladao 10 simfonija, a krajem 2015. godine u Njemačkoj i Austriji biti će praizvedene njegove 4 nove skladbe, pri čemu vrijedi napomenuti da će neke od njegovih skladbi praizvesti članovi Bečke Filharmonije.Objavljeno: 30.7.2015.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner