Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

RADOSNE BOŽIĆNE HIMNE U IZVEDBI KUD-A "A. CESAREC" I KUD-A "OGRANAK SELJAČKE SLOGE"26.1.2015.


Članice Zbora Kulturnog umjetničkog društva "August Cesarec" iz Brckovljana uz pratnju tamburaškog orkestra KUD-a "Ogranak seljačke sloge"  iz Lupoglava održali su u subotu, 3. siječnja, Božićni koncert u Župnoj crkvi "Bl. Augustina Kažotića" u Lupoglavu. Pod ravnanjem voditelja Srećka Žmaleca u svečanom blagdanskom ozračju lupoglavske crkve izvedeni su najljepši hrvatski božićni napjevi.


Tako se tijekom programa, koji je započeo s pjesmom "Dobar večer, dobi ljudi" , izmjenjivao splet radosnih božićnih himni - "Veselje ti navješćujem" , "U to vrijeme godišta" , "Kyrie eleison" , ali i "Prva je vura" , "Veseli se Majko Božja" , "Dvorani neba" … 


Po završetku koncerta publika se odličnim Zborašicama, kao i tamburašima, pridružila u zajedničkom pjevanju tradicionalne pjesme "Svim na zemlji" . 


U ime domaćina župnik Mirko Brlić zahvalio se svim sudionicima na prekrasnoj glazbenoj večeri sa molbom da koncert doživi nastavak i sljedećeg Božića, a u duhu izvrsne suradnje, koja će se očito nastaviti, voditelj Zbora Srećko Žmalec i članica Zbora, ujedno predstavnica Općine Brckovljani Mirjana Dokuš uručili su lupoglavskom župniku prigodne darove.     Objavljeno: 26.1.2015.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner