Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Održana 61. godišnja skupština DVD-a Gračec - OVE GODINE PLANIRANA SANACIJA GARAŽNOG KROVIŠTA I UREĐENJE ZELENOG OTOKA3.4.2015.


Pod predsjedavanjem Miroslava Šladarca u subotu, 21. ožujka, u matičnim prostorima održana je redovna godišnja izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gračec, kojem su uz članove skupštine i vatrogasce, prisustvovali gosti iz susjednih vatrogasnih društava i zajednica - Dugog Sela, Ivanić Grada, Sv. Ivana Zeline, Zagreba, Rugvice, itd., kao i s područja općine Brckovljani, te pop prvi puta gosti iz DVD-a Staro Čiče. Skup štini je, između ostalih, nazočio i izaslanik VZ Zagrebačke županije Tomislav Horvat te u ime Općinskog vijeća Općine Brckovljani, vijećnici Tihomir Đuras i Krunoslav Švedi. 


Protekla godina za DVD Gračec biti će upamćena po obilježavanju jubileja 60. godišnjice rada i postojanja Društva koji je svečano proslavljen, a tom prilikom je i promoviran i novi amblem Društva. Kako je istaknuto, između ostalog, u izvješću tajnika Zdravka Šladarca, u 2014. godini vatrogasci Društva sudjelovali su u 18 intervencija što je povećanje u odnosu na 2013. godinu. Od toga je evidentiran jedan požar građevine, dok su ostale tehničke intervencije (na otvorenom i na građevinama). S obzirom da uzbunjivanje na nivou VZO Brckovljani i dalje nije adekvatno riješeno Društvo je i u protekloj godini koristilo sustav uzbunjivanja putem SMS poruka kojim je moguće jednom porukom istovremeno obavijestiti do 50 članova, kazao je tajnik. 


DVD Gračec čini 55 članova, od čega 42 člana i 13 članica, odnosno 32 izvršna člana i 23 člana mladeži. Prosječna starost članova iznosi 39 godina, dok je prosječni staž 22 godine. U 2014. godini DVD Gračec je postignuti su zapaženi rezultati na vatrogasnim natjecanjima - ženska ekipa A kategorije osvojila je 2. mjesto na natjecanjima u Virju i Starom Čiču, dok su 3. mjesto osvojile u Rugvici, te 9. mjesto u konkurenciji 26 ekipa na natjecanju u Zaprešiću. Muška ekipa A kategorije osvojila je 4. mjesto na natjecanju VZO Brckovljani u Lupoglavu. Članovi DVD-a, kao i svake godine, sudjelovali su u taktičkoj vježbi VZO Brckovljani u u Božjakovini, a bili su sudionici i taktičke vježbe PIK-a Vrbovec u Vrbovcu. Članovi su također tijekom prošle godine osposobljeni za zvanje vatrogasni časnik I. klase na čemu se zahvaljuju VZO Rugvica na suradnji te je provedeno osposobljavanje članova za zvanje vatrogasni sudac. Od ukupno 120.397 kuna prihoda u 2014. godini iz VZO Brckovljani za redovnu djelatnost dotirano je 63.000 kuna, iz proračuna Općine Brckovljani 20.000 kuna te iz VZ Zagrebačke županije 3.000 kuna. 


U 2015. godini ukupno je planirano 243.147 kuna prihoda. Od toga za redovnu djelatnost od VZO Brckovljani 63.000 te 50.000 kuna za sanaciju krovišta nad garažom i sanitarnim čvorom te izradu zelenog otoka. Za program opremanja od VZO Brckovljani planiraju dodatnih 80.000 kuna dotacije, te 20.000 kuna od VZ Zagrebačke županije. Od prodaje kombi vozila, koji je već realiziran početkom godine, prihodovali su 15.000 kuna. Od planova u ovoj godini, tajnik ističe još, uključenje u program nabave vatrogasne opreme i vozila VZO Brckovljani i VZŽ Zagrebačke i realizaciju nabave i opremanja vatrogasnog vozila kategorije malo navalno vozilo (Pick Up). Tom prilikom povodom 40. godina aktivnosti i rada u Društvu izaslanik VZ Zagrebačke županije Tomislav Horvat uručio je spomenicu njihovom članu Željku Rusanu, a zaslužnim članicama koje su protekle godine postigle odlične rezultate na vatrogasnim natjecanjima, kao i suradnicima DVD-a, predsjednik DVD-a Gračec Miroslav Šladarec uručio je i zahvalnice.Objavljeno: 3.4.2015.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner