Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Skupština Općinske udruge umirovljenika Brckovljani - POVRATAK U ZAJEDNICU UDRUGA UMIROVLJENIKA8.5.2015.


Udruga umirovljenika Općine Brckovljani održala je 2. svibnja u Dugom Selu godišnju skupštinu kojoj su prisustvovali i predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije Josip Jakopač te počasni predsjednik ZUUZŽ Rudolf Benček.


Udruga je, kako se čulo u izvješću o radu, za proteklu godinu promijenila rukovodstvo koje je na ovoj skupštini dobilo potvrdu. Predsjednik udruge je Ivan Jankovec, potpredsjednik Ivan Mihalić, tajnica Ana Husinec, a blagajnica Branka Kurtić. U izvršni odbor na skupštini su izabrani Milivoj Marić koji je i vodio skupštinu, Vlado Habijanec, Nikola Gavranović, Marija Brliček, Josip Bastalec, Ruža Kruhin, Damir Zvonar, Franjo Dokušec, Ana Marić i Barica Smok. Na upražnjeno mjesto u nadzornom odboru izabrana je Barica Bunjke.


U izvješću o radu istaknuto je da je udruga protekle godine raspolagala s 60.000 kuna, od čega je potpora Općine Brckovljani bila 36.000 kuna. Udruga je lani imala 521 člana, a na svoje aktivnosti, među kojima su bili izleti u Mariju Bistricu, Jezerčicu te na more, utrošeno je 53.000 kuna. Za ovu godinu planiran je prihod od 62.000 kuna, u kojem je ponovo najznačajniji dio sredstava iz općinskog proračuna, ali se predviđa i prihod od Zajednice udruga u iznosu od 10.000 kuna te značajan prihod od članarine, koja godišnje iznosi 30 kuna, u iznosu od 15.600 kuna. Pored već uobičajenih aktivnosti i izleta te posjete starim i nemoćnima u programu je zacrtano i druženje sa drugim srodnim udrugama, a prije svega s umirovljenicima iz susjednog Dugog Sela čiji je predsjednik Stjepan Novosel pozdravio skupštinu i pozvao na organizaciju zajedničkih izleta.


Josip Jakopač i Rudolf Benček pozdravili su odluku umirovjenika iz Brckovljana o povratak u Zajednicu umirovljenika pozvavši ih također na sudjelovanje na Županijskim susretima umirovljenika u Bedenici, ali i na prihvaćanje statuta Zajednice. Skupština je prihvatila i izmjene i dopune svoga statuta u skladu s novim zakonom o udrugama te za likvidatora Udruge imenovalo Slavka Čolića.Objavljeno: 8.5.2015.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner