Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

PRISJEĆANJE NA POGINULOG BRANITELJA SINIŠU HODŽIĆA8.5.2015.


Povodom 23. godišnjice pogibije hrvatskog branitelja Siniše Hodžića, danas su u znak sjećanja i zahvalnosti na njegovom posljednjem počivalištu na groblju u Brckovljanima položeni vijenci i upaljene svijeće. Komemoraciji su nazočili njegovi roditelji i izaslanstvo Udruge „Crne mambe“ na čelu s predsjednikom Ivicom Šafarićem - udruge koja okuplja ratne veterane 1. pješačke bojne „Crne mambe“ i 2. gardijske brigade „Gromovi“, kojoj je pripadao i pokojni Hodžić. Isto tako danas su svoj pijetet žrtvi Siniše Hodžića iskazali i predstavnici Nogometnog kluba Dugo Selo, s predsjednikom Mladenom Vrabecom, kluba u kojem je prije odlaska na ratište bio dugogodišnji i vrlo aktivan član.


Siniša Hodžić rođen je 30. listopada 1970. godine. Osnovnu školu završio je u Dugom Selu, a srednju u Zagrebu. Živio je s roditeljima, bratom i sestrom u Brckovljanima. U 2. gardijsku brigadu pristupio je 22. studenoga 1991. godine, a poginuo je na livanjskom bojištu 28. travnja 1992. godine ispod brda Cincar na početku Glamočkog polja kada je vraćajući se s uspješno obavljenog zadatka vozilo naišlo na protuoklopnu minu. Za sudjelovanje u obrani suvereniteta Republike Hrvatske odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata 1990.-1992., odličjem „Hrvatski vitezovi“ i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te zahvalom sa zlatnom plaketom „Grom“, dok mu je posmrtno dodijeljen čin časničkog namjesnika.


U lipnju 1. Memorijalni nogometni turnir „Siniša Hodžić“


U njegov spomen Nogometni klub Dugo Selo ove godine po prvi puta organizira Memorijalni turnir „Siniša Hodžić“ koji će se održati 20. i 21. lipnja na Gradskom stadionu NK Dugo Selo. Turnir će se igrati u kategoriji Prstića, 2006. godište i mlađi, a održat će se na dva igrališta. U tijeku su prijave za turnir. Natjecateljske ekipe imati će 8+1 igrača, a utakmice će se igrati između 10:00 i 20:00 sati. Kotizacija za nastup je simbolična i iznosi 200 kuna, a u cijenu je osigurana hrana i osvježavajuća pića za natjecatelja. Nagrađuju se prve četiri ekipe peharima, medaljama i nagradama sponzora. Zbog ograničene mogućnosti sudjelovanja ekipa prijave, kao i sve dodatne informacije mogu se ostvariti putem maila: nk.dugoselo@gmail.com te na info telefon 091/2545-865 (Igor Kovačević).Objavljeno: 8.5.2015.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner