Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Skupština Vinogradarsko vinarske udruge Brckovljani - PODIJELJENA ODLIČJA NAJBOLJIM VINOGRADARIMA - ŠAMPION MUŠKAT ŽUTI ŽELJKA PANIANA10.6.2015.


Vinogradarsko vinarska udruga Općine Brckovljani, pod predsjedanjem predsjednika Zvonka Novosela Dolnjaka, održala je 17. svibnja, u Hrebincu, redovitu sjednicu skupštine.


U izvješću o radu za proteklu godinu čulo se kako je Udruga, koja broji 52 člana, lani izabrala novo rukovodstvo te odradila zacrtane aktivnosti. Održano je kušanje i ocjenjivanje vina na kojem je bilo 77 uzoraka (8 zlatnih), obilježeni su vinogradarski blagdani Vincekovo, Bartolovo i Martinje, a organizirano je i stručno putovanje u Vivodinu kod Ozlja. Gotovo identičan plan rada predviđen je i za ovu godinu u kojoj Udruga, s 20.000 kuna prenesenih iz prethodne godine, planira ostvariti prihode u iznosu 41.000 kuna, dok se planira potrošiti svega 27.000.


Skuština je prihatila i novi Statut, usklađen sa izmjenama zakonske regulative.


Tijekom skupštine, za dugogodišnji uspješan rad, uručeno je posebno priznanje bivšem predjedniku Udruge Mirku Melišu, a potom su podijeljena i odličja te priznanja za najbolja vina iz prošlogodišnje berbe. Uručila ih je predsjednica Komisije za ocjenjivanje vina Vlasta Rubeša Vili koja je pri tom naglasila kako je ugodno iznenađena kvalitetom ocjenjenih vina, s obzirom na prošlu, izuzetno nepovoljnu, godinu za vinogradare. Također je ocijenila da je Vinogradarsko vinarska udruga Općine Brckovljani dobra udruga koja vidno napreduje.


Od 45 uzoraka na ocjenjivanju, šampionskim vinom je proglašen muškat žuti Željka Paniana, ocjenjen s 87 bodova. Osim tog vina, zlatna odličja dobile su i graševine Ivice Lugarića, odnosno Ivana Pustaja, chardonnay Stjepana Grižinovca, mješavina bijela Damira Štrosara te graševina Božidara Grebenara. Devetnaest je uzoraka ocjenjeno srebrnom medaljom, četrnaest brončanom, za dva su dodijeljena priznanja, a za svega su četiri vina dodijeljene zahvalnice.


Rad udruge, svojom je prisutnošću i prigodnim riječima, podupro i predsjednik Općinskog vijeća Brckovljana Božo Graberec.Objavljeno: 10.6.2015.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner