Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

DRUGI NAJLJEPŠI HRVATSKI RUKOPIS UČENICE LANE BURUŠIĆ IZ PODRUČNE ŠKOLE LUPOGLAV10.6.2015.


Lana Burušić, učenica OŠ "Stjepan Radić" Božjakovina,1. b razreda Područne škole Lupoglav sudjelovala je u natjecanju "Najljepši hrvatski rukopis" pod pokroviteljstvom Večernjeg lista i Instituta za jezik i jezikoslovlje.


Nakon što u svojoj kategogiji zauzela jedno od deset mjesta, na finalnom natjecanju na državnoj razini posebno je pohvaljena od strane stručnog ocjenjivačkog suda na čelu s predsjednikom komisije Sinišom Reberskim, autorom novog Hrvatskog krasopisa koji se od ove školske godine uči u svim prvim razredima, te je zauzela visoko drugo mjesto najljepšeg rukopisa u cijeloj Republici Hrvatskoj u kategoriji učenika prvih razreda.


Državno natjecanje odvilo se 23. svibnja u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu na kojem je bila zajedno sa svojim roditeljima te učiteljicom razrednicom Danijelom Knežević. Osim osnovnoškolaca, umjetnost krasopisanja pokazali su i učenici srednjih škola, kao i osobe starije životne dobi. Posebno su pohvaljeni i radovi učenika s posebnim potrebama Poliklinike "Suvag" koji su se radovima uključili u prvu fazu natjecanja još početkom travnja.


 Objavljeno: 10.6.2015.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner