Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

59. GODINA CENTRA ZA REHABILITACIJU STANČIĆ - SKRB O KORISNICIMA U SKLADU S NOVIM STANDARDIMA14.11.2014.


U Centru za rehabilitaciju Stančić je 29. listopada održan Dan centra i sportski susreti u kojima su se natjecali korisnici centra, a kojima je ovo bila i dobra prigoda za druženje jer u skladu s procesom deinstitucionalizacije dobar dio njih odnedavno živi u stambenim jedinicama izvan samog Centra.


Na prigodnoj prezentaciji koja je organizirana za goste iz nadležnog ministarstva, kolegice i kolege iz srodnih ustanova i udruga te predstavnike lokalne zajednice s kojima Centar redom ima dobru suradnju, ravnateljica Sanjica Grbavac je istaknula kako u samom krugu Centra trenutačno živi dvjestotinjak korisnika, dok je još stotinu i pedeset osoba o kojima se vodi stalna skrb smješteno u dislocirane stambene jedinice na području Dugog Sela i Sesveta. Osim toga Centar nudi i tjedni, privremeni te dnevni i poludnevni boravak i različite oblike pomoći osobama s intelektualnim teškoćama, a namjerava i proširiti paletu ponuda i aktivno se uključiti u pomoć takvim osobama u zajednici.


Voditelji pet odjela, putem kojih funkcionira Centar, kao i voditelji dislociranih jedinica detaljno su predočili svoj rad i rad zaposlenika, kao i život korisnika o kojima se brinu.


Ovogodišnji Dan centra prošao je u želji da što bolje prezentiramo svoj rad gostima, rekla je Grbavac, dok će puno više mjesta za slavlje biti iduće godine kada Centar Stančić obilježava šezdesetu obljetnicu svoga postojanja.


N.H.M.Objavljeno: 14.11.2014.


shadow
banner banner banner banner banner banner