Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Izborna skupština Vinogradarsko vinarske udruge Općine Brckovljani - NOVI PREDSJEDNIK VINOGRADARA ZVONKO NOVOSEL DOLNJAK18.4.2014.


Jednoglasnim odlukama, na izbornoj skupštini održanoj u Vatrogasnom domu u Hrebincu, 13. travnja je izabrano novo vodstvo Vinarsko-vinogradarske udruge Općine Brckovljani. Za predsjednika je izabran Zvonko Novosel Dolnjak, za potpredsjednika Željko Panian, za tajnika Damir Štrosar, a za blagajnika Vjekoslav Galovec. Pored spomenutih, u Upravni odbor udruge izabrani su i Mirko Meliš, Josip Cesar, Orlando Sesan, Nada Sesan Dečkan, Josip Meašić, Ivan Pustaj i Marijan Smok, a u Nadzorni odbor Stjepan Grižinovec, Franjo Tašler i Božo Krvarić.


Dosadašnji predsjednik Udruge u dva mandata Mirko Meliš, u izvješću o radu u protekloj godini, naglasio je stručno-edukativno putovanje u istočnu Slavoniju, edukativna predavanja, proslave "vinskih" blagdana; Bartolova, Martinja i Vincekova, degustacije i ocjenjivanje vina te sudjelovanje Udruge na manifestacijama - Dan općine Brckovljani i Dugoselskom sajmu obrtništva. U protekloj godini Udruga je raspolagala s 31.000 kuna.


Plan rada za ovu godinu gotovo je istovjetan prošlogodišnjem, a prva sljedeća aktivnost Udruge je 8. ocjenjivanje vina koje će se održati 6. svibnja, s početkom u 18,00 sati, u Vatrogasnom domu u Hrebincu.


U planu rada zacrtana je i potreba otvaranja Vinske ceste Općine Brckovljani, kao i potreba za povećanim djelovanjem na području ekologije.
Novoizabrani predsjednik Zvonko Novosel Dolnjak najavio je potrebu usklađenja rada Udruge s najavljenim izmjenama Zakona o udrugama te naglasio kako očekuje još veći broj, od sadašnjih pedesetak, članova u Udruzi.


U ime Općine Brckovljani skupštinu je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Božo Graberec izrazivši nadu da će Općina i Udruga i dalje dobro surađivati te najavio dalnju potporu Općine Udruzi.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 18.4.2014.


shadow
banner banner banner banner banner banner