Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Općina Brckovljani - NASTAVLJA SE IZGRADNJA KANALIZACIJE18.4.2014.


Na više lokacija, na području Općine Brckovljani, trenutačno su u tijeku radovi na izgradnji tzv. sekundarne kanalizacijske mreže. Kako saznajemo od načelnika Općine Željka Funteka riječ je o nastavku radova na sustavu odvodnje, a trenutačno se ulična kanalizacija radi u Brckovljanima; u Templarskoj, Vinogradarskoj te na spoju od Ulice Greda do pročistača, u Gračecu u Ulici 1. svibnja, Stjepana Radića, Lucićevoj, Dugavama, Dužicama i Josipa Perića, te u Stančiću na ulicama Vinogradarska, Borik, Vinogorska i Ulici Jablanova.


Funtek ističe kako je riječ o programu izgradnje koji su prihvatile Hrvatske vode, vrijednosti 3 milijuna kuna, koji će se realizirati do 30. lipnja, a Hrvatske vode će uložiti 90% sredstava te Općina Brckovljani 10%.


Nakon toga Općina će potpisati dodatni ugovor s Hrvatskim vodama o nastavku izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže vrijedan 5,5 milijuna kuna koji će se financirati u istom omjeru, a njegov najveći dio trebao bi biti realiziran do konca ove godine. Paralelno, ističe Funtek, radi se priprema tehničkog pregleda pročistača koji bi tijekom ljeta trebao biti pušten u probni rad, a na njega će se priključiti dijelovi općine gdje će biti završena ulična mreža. Ostala naselja bit će uključivana na pročistač sukladno izgradnji sekundarne mreže, a kao konačni rok završetka cijelog sustava Funtek spominje 2016. godinu.


U Općini također napominju da se rješavaju problemi s neadekvatno izvedenim radovima na kolektoru š nije željela preuzeti radova jer je uočeno da postoje propusti prilikom izgradnje te da dolazi do ulaska oborinskih voda u sustav na više lokacija. Dogovoreno je stoga da su na tom dijelu kolektora izvrši snimanje kamerama i točno utvrde nedostaci. Riječ je o dijelu sustava vrijednom 6 milijuna kuna koji su zajednički investirali Ministarstvo regionalnog razvoja i Općina Brckovljani u omjeru 60% : 40%. Deset posto ukupnog iznosa nije isplaćeno izvođaču, a taj dio će biti iskorišten za sanaciju nedostataka nakon snimanja i izrade tender dokumentacije. Sanacija se očekuje tijekom ljeta, a nakon toga će i taj dio sustava biti spojen na pročistač.


Nenad HaleušMaliObjavljeno: 18.4.2014.


shadow
banner banner banner banner banner banner