Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Hrvatski vitezovi - ratni veterani ´91 Brckovljani održali skupštinu - USKORO U SVOM PROSTORU U ŠTAKOROVCU18.4.2014.


Hrvatski vitezovi-ratni veterani ´91 - Brckovljani održali su 26. travnja 7. redovnu izvještajnu godišnju Skupštinu. Održana je u Vatrogasnom domu Gračec, no već sljedeći sastanak Udruga će održati u svom prostoru u Štakorovcu koji će se svečano otvoriti u svibnju, najavio je predsjednik Udruge Ivan Žafran izvještavajući o radu u protekloj godini. Uz obilježavanje državnih i općinskih blagdana i obljetnica u spomen Domovinskog rata, članovi su bili dio kolone sjećanja u Vukovaru te se angažirali i u potpori  "Stožeru za obranu Vukovara". Bili su i na izletu u Otočcu, Gackom polju, Kutarevu te na Plitvicama gdje su posjetili spomenik Josipa Jovića. Izrađena je i službena zastava Udruge uz pomoć lokalne zajednice.Udruga, koja broji 55 temeljnih članova, 7 pridruženih i 6 počasnih, i ovoj godini planira posjete spomen lokalitetima iz Domovinskog rata te nastavlja pružati pravnu i svaku drugu pomoć braniteljima u ostvarenju njihovih prava i interesa. U protekloj godini Udruga je raspolagala s tridesetak tisuća kuna. O kvalitetnom radu ove udruge, dobroj suradnji te o nastavku iste govorili su i brojni gosti koji su nazočili Skupštini, a podršku su im pružili i brckovljanski načelnik Željko Funtek, župnik Župe sv. Brcko vlč. mr. Milan Pušec te predsjednik županijske Zajednice Udruga Hrvatski vitezovi-ratni veterani ´91 Nenad Geri.


Bila je ovo prigoda i za dodjelu odličja i priznanja zaslužnima.  "Malteški križ" za zasluge i doprinose u uspostavljanju, održavanju i promicanju samostalne, neovisne i suverene RH, za zasluge u izgradnji i osobite uspjehe u radu udruge dobili su Nenad Geri, Ivan Lubenjak, Kruno Debeljak, Jadranko Brestovec, Željko Vojković, Damir Mesić, Ivan Muhin, Darko Varjačić, Ivan Žafran i Damir Dokuš.


Priznanja za izniman doprinos i zasluge u radu udruge u 2013. godini primili su Samir Jašarević, Zdenko Furač, Zdenko Blažutić, Tomislav Evačić, Tunja Jurković, Milan Draganić, Ivan Lovrišec, Ivan Zvrhek, Dragan Dajaković, Milan Šajnović, Vinko Batarilo i Branko Baček.


AMŠObjavljeno: 18.4.2014.


shadow
banner banner banner banner banner banner