Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Održana izlučna smotra koreografiranog i izvornog folklora grada Dugog Sela te općina Rugvica i Brckovljani "Za majčin dan"18.4.2014.


U sportskoj dvorani OŠ Rugvica održana je 9. svibnja izlučna smotra koreografira nog i izvornog folklora Grada Dugog Sela i Općina Rugvica i Brckovljani "Za Majčin dan" u organizaciji KUD-a  "Tančec" iz Jalševca Nartskog.


Više od dva sata publika je uživala u ljepoti nošnji, a pjesmu i ples nagrađivala je stalnim pljeskom. Na Smotri su sudjelovali KUD  "Ogranak seljačke sloge" iz Lupoglava, KUD  "Posavka" iz Oborova, KUD "Hrvata BiH" Rugvica. KUD "August Cesarec" i domaćin KUD  "Tančec". Također su nastupile i dječje folklorne skupine KUD-a Hrvata BiH. OŠ "Stjepan Radić" iz Božjakovine,  "August Cesarec",  "Preporod" s četirima dječjim skupinama te dvjema Tančecovim. 


Stručni žiri s Instituta za etnologiju i folkloristiku, u sastavu Iva Niemćić, Katarina Bušić i Irena Mihović, odlučio je da će s ovog područja predstavnik koreografiranog folklora odraslih biti dugoselski Preporodaši s koreografijom  "Pjesme i plesovi Sesvetskog prigorja". Oni odlaze u Veliku Goricu u rujnu na Županijsku smotru koreograf i ranog folklora odraslih. Predstavnici iz kategorije dječjeg koreografiranog folklora su dječja skupina iz OŠ "Stjepan Radić" s koreografijom  "Pjesme, plesovi i igre iz Slavonije" te djeca KUD-a "Hrvata BiH" Rugvica s  "Pjesmama i kolima iz Bosanske Posavine". Njih očekuje Županijska smotra  "Cinguli Rajnguli" u Samoboru u prosincu. KUD  "Ogranak Seljačke sloge" iz Lupoglava izabran je u kategoriji izvornog folklora, a ta smotra održat će se u lipnju u Sv. Ivanu Zelini.


AMŠObjavljeno: 18.4.2014.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner