Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Sedmo ocjenjivanje vina Vinogradarsko vinarske udruge Općine Brckovljani: ŠAMPION IZLOŽBE - MUŠKAT ŽUTI MARIJANA SMOKA23.5.2014.


Vinogradarsko vinarska udruga općine Brckovljani organizirala je sedmo ocjenjivanje vina s područja Dugoselsko- vrbovečkog vinogorja. Prema informacijama koje smo dobili od predsjednika Udruge Zvonka Novosela Dolnjaka, na ocjenu je pristiglo 77 uzoraka vina. Od tog broja peteročlana komisija za ocjenu, pod predsjedanjem mr. sc. Vlaste Rubeša Vili, s ocjenom 86 i 85 ocijenila je osam uzoraka i dodijelila im zlatnu diplomu. Srebrnu diplomu, s ocjenom od 80 do 83, dobio je 31 uzorak vina, a brončanu, s ocjenom 71 do 79 dobilo je 26 vina. Pet uzoraka vina dobilo je priznanja, a sedam uzoraka komisija nije ocijenila zbog nedostataka iz kriterija Pravilnika o ocjenjivanju.


Najbolje ocijenjeno vino je  "muškat žuti" s ocjenom 86, vinara i vinogradara Marijan Smoka iz Hrebin-ca.


Prema riječima Novosela Dolnjaka, broj pristigli uzoraka na ocjenjivanje, u usporedbi s prošlom godinom je u povećanju, a u porastu je i kvaliteta njihovih vina. Proglašenje pojedinačnih rezultata i dodjela diploma bit će organizirana do kraja svibnja ove godine, a u lipnju se očekuje odlazak članova Udruge na stručno putovanje, kao što je i predviđeno planom rada - ističe Novosel Dolnjak.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 23.5.2014.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner