Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

VATROGASCI OPTIMISTI, UNATOČ KRIZI23.5.2014.


Vatrogasna zajednica općine Brckovljani održala je 26. travnja redovitu godišnju sjednicu skupštine u Vatrogasnom domu Prečec pod predsjedanjem predsjednika Zajednice Dražena Kutice. Detaljno izvješće o radu Zajednice u protekloj godini podnio je tajnik Zajednice Miroslav Šladarec iznijevši da Zajednica broji 7 DVD-a te 561 dobrovoljnog vatrogasca.


U protekloj godini radilo se na preventivi, ali i na osposobljavanju kadrova, počevši od osposobljavanja mladeži pa do obrazovanja za različite specijalnosti, kao i voditelje intervencija te vatrogasne suce. Združena vježba svih općinskih društava lani je održana u Lupoglavu, a općinsko natjecanje u Brckovljanima. Najbolje rezultate u kategorijama djece i mladeži postigao je DVD Lupoglav osvojivši redom sva prva mjesta, dok su najbolji u seniorskoj ,,A" i ,,B" kategoriji bili članovi DVD-a Brckovljani. VZO Brckovljani bila je prošle godine u rujnu i domaćin županijskom natjecanju djece i mladeži koje je održano u Božjakovini, a u Prečecu je u svibnju održana međunarodna vježba. Članice Zajednice raspolažu s 14 vatrogasnih vozila, od čega je pet navalnih vozila i tri auto-cisterne, a DVD-i su lani sudjelovali na ukupno 45 intervencija. Na raspolaganju im je pri tom bilo 319.000 kuna, od čega je najveći dio pristigao iz općinskog proračuna.


Financijski plan za tekuću godinu izglasan je u optimističnom iznosu od 902.000 kuna, od čega je gotovo polovina predviđena za nabavku novog vatrogasnog vozila te za nabavku opreme. Kao i do sada najveću potporu Zajednica očekuje od Općine Brckovljani čiji im je načelnik potporu u okviru proračunskih mogućnosti i obećao te im uz zahvalu na radu i požrtvovanju poželio i što bolju suradnju medu samim članicama zajednice.


U ime Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije skupštinu je pozdravio član predsjedništva Zdravko Rukavina te gosti iz susjednih vatrogasnih zajednica.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 23.5.2014.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner