Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

RUKOMETNI KLUB "POLET" - PRVAK HRVATSKE 2013/1427.6.2014.


Dječaci rukometnog kluba "Polet" po prvi puta postali su prvaci Hrvatske!!! Generacija igrača rođenih 2002. i 2003. godine po prvi puta u povijesti rukometnog kluba "Polet" postala je prvak Hrvatske na završnici prvenstava u kategoriji dječaka "B". Završnica prvenstva održala se u Umagu od 05.-08. lipnja 2014. Ovaj uspjeh nije došao slučajno kada se zna da je ova generacija igrača RK "Polet" dvostruki prvak Hrvatske u mini rukometu, a i dominacija u ligi je pokazala da ovi dječaci mogu doći dosta daleko na završnici prvanstva. 


RK "Polet" ždrijebom je dobio grupu C, a u grupi su još bili i RK "Viškovo", RK "Nexe", RK "Sloga" (Križ-Novoselec) i RK "Buje 53". U četvrtak, 05. lipnja, petak, 06. lipnja te u subotu ujutro, 07. lipnja igrali su se susreti u grupi C.


Natjecanja u grupi završena su sa osvojenim prvim mjestom sa maksimalnih 8 bodova, sa najboljim omjerom postignutih i primljenih golova (+44). Uz RK "Polet" u drugi krug natjecanja plasirali su se i RK "Viškovo" te RK "Sloga" Križ-Novoselec. 


U četvrfinalnoj utakmici, u subotu popodne, suparnik RK "Poletu" bio je dobro znana ekipa RŠK "Karlovac", ekipa od koje RK "Polet" još nije izgubio, ali ulog u utakmici bio je velik, što se vidjelo na rezultatu poluvremena 3:3. Na kraju RK "Polet" izlazi kao pobjednik, s rezultatom 11:6. 


U nedjelju ujutro, na red je došla polufinalna utakmica, a naš protivnik bio je RK "Trogir", vrlo dobra ekipa, no motivacija dječaka RK "Polet" bila je na visokoj razini, jer su shvatili da su zaslužili jednu medalju. Na kraju je RK "Trogir" savladan rezultatom 17:10, te je osigurano finale u kojem je protivnik RK "Poletu" bila ekipa RK "Croatia Osiguranje" iz Zagreba, koja je do finala isto tako došla bez poraza. 
Finalna utakmica započela je u sjajnoj atmosferi umaške dvorane osnovne škole "Marija i Lino", gdje su uz punu dvoranu i podršku cijele dvorane, mladi rukometaši RK "Poleta" letjeli po terenu, zaključali su svoja vrata, tako da je u 7.minuti utakmice rezultat bio 7:0 za RK "Polet". Podršku RK "Poletu" su dali su i RK "Rude", RK "Buje 53", RK "Sisak", RK " Arena", RK "Trogir" te roditelji svih dječaka.
 


Finale je završilo rezultatom 15:9 za ekipu RK "Poleta" i tako po prvi puta u povijesti kluba osvojena je najsjajnija medalja. Bivši izbornik rukometne reprezentacije Hrvatske, Lino Červar uručio je pobjednički pehar kapetanu RK "Poleta" Josipu Bendri, te je svim igračima i treneru uručio zlatne medalje. 


Ne smijemo zaboraviti roditelje igrača koji su četiri dana vjerno bodrili svoje sinove, a svi zajedno pokupili su simpatije svih sudionika turnira, a ova završnica pozicionirala je općinu Brckovljani kao rasadnik uspješnih sportaša u našoj državi.


U najbolju sedmorku turnira uvrštena su tri igrača RK "Polet": 


- najbolji srednji vanjski - Anto Agatić 


- najbolje desno krilo - Ivan Lisica 


- najbolji golman - Dominik Kuzmanović


Uz igrače u sedmorki, najkorisniji igrač turnira bio je Leo Lisica, a najbolji trener je Matej Mišković.


D.K.Objavljeno: 27.6.2014.


shadow
banner banner banner banner banner banner