Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

3. redovna sjednica Općinskog vijeća Brckovljani: NA DNEVNOM REDU ŽUPANIJSKE CESTE30.9.2013.


Treća redovita sjednica u novom sazivu Općinskog vijeća Općine Brckovljani započela je polaganjem prisege novog vijećnika Tomislava Grujice koji je u vijeće ušao s liste HDZ-a, a kao zamjena Miroslavu Ivošu koji je mandat stavio u mirovanje. Ovom popunom, rekao je predsjednik vijeća Božo Graberec, stekli su se uvjeti da HDZ predloži i svog kandidata za potpredsjednika vijeća iz redova oporbe, na mjesto koje je još uvijek nepopunjeno.


Najveći dio rasprave na sjednici posvećen je problematici vezanoj uz izgradnju i održavanje županijskih cesta na području općine, a tim povodom gost na sjednici bio je i ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije Ivan Mikulčić koji je odgovarao na pitana vijećnika.


Prema riječima načelnika Općine Brckovljani Željka Funteka glavni razlog poziva Mikulčiću za dolazan na sjednicu su problemi s izvođačima radova koje je angažirao ŽUC na prometnicama na području Općine, a posebice kad su u pitanju nekvalitetno izvedeni radovi, a potom i isto tako izvedena sanacija, na nedavno završenoj dionici ceste kroz Lupoglav. Funtek je posebno naglasio da se dosta stvari u ŽUC-u obavlja neodgovorno, a da građani odgovornost u pravilu traže od Općine.


Vijećnike su zanimala brojna pitanja poput oštećenih mostova na ulazu u Hrebinec od strane Banja Sela i mosta u Gračecu prema Štakorovcu, uništena signalizacija koja se ne obnavlja, ali i nedopustivi propusti u nadzoru prilikom izvođenja radova, kao i kriterij za raspodjelu sredstava ŽUC-a po jedinicama lokalne samouprave.


Mikulčić je rekao da ŽUC radi u izuzetno teškim financijskim uvjetima te da je zbog povećanih troškova zimskog održavanja cesta u prvoj polovini godine, pojave klizišta te smanjene dotacije od strane države trenutačno u minusu oko 8,5 milijuna kuna. Ipak obečao je da će se sanacija ceste u Lupoglavu obaviti o trošku izvođača, a na krizne prometne točke pored osnovnih škola u Božjakovini i Lupoglavu, te na križanju u Gračecu postaviti vibrotrake radi usporavanja i sigurnosti prometa.


Općina je s druge strane odbila potpisati sporazum kojim bi i ona trebala spomenute radove sufinancirati s 200 000 kuna, sve dok se sporni nedostaci na izvedenim radovima ne otklone.


Vijeće je potom prihvatilo izvješća o radu Gradskog društva Crvenog križa Dugo Seli i Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo za 2012. godinu te polugodišnje izvješće o radu općinskog načelnika za prvu polovicu ove godine.


Usvojen je i novi Poslovnik o radu Općinskog vijeća Brckovljani koji je, kako se čulo, usklađen s novim zakonskim propisima te točno definira koliko puta vijećnici mogu postavljati pitanja i javljati se za riječ na sjednici, što u dosadašnjem poslovniku nije bilo precizno definirano.


Načelnik Funtek je vijeću prezentirao i ponudu tvrtke za otkup i preradu sekundarnih sirovina "Metalprodukt" koja je uputila općini pismo namjere za zakup, ili kupnju zemljišta u poslovnoj zoni u Brckovljanima. S obzirom da ponuda nije do kraja definirana, odlučeno je da se formira radno tijelo u koje će ući načelnik i predstavnici svih stranaka, a koje će pregovarati s ponuditeljem i izvidjeti ozbiljnost ponude.


Premda je bilo rasprave o problemima s dimnjačarskom službom, rečeno je da će se odluka o zahtjevu tvrtke "Dimorad" za raskid koncesije, donijeti na slijedećoj sjednici vijeća.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 30.9.2013.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner