Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

ODRŽANA SKUPŠTINA VINOGRADARSKO-VINARSKE UDRUGE29.4.2013.


Vinogradarsko-vinarska udruga Općine Brckovljani održala je redovitu izvještajnu skupštinu 12. svibnja u Hrebincu. Predsjednik udruge Mirko Meliš izvjestio je o radu u proteklih godinu dana posebno naglasivši važnost edukacije članstva, kako one putem predavanja, tako i one putem edukativnih putovanja, kakvo je protekle godine odrađeno u Međimurskom vinogorju. Osim toga obilježeni su svi značajni vinogradarski blagdani - martinje i vincekovo, a udruga je, već tradicionalno, sudjelovala na manifestacijama poput Dana općine Brckovljani i Dugoselskog poduzetničkog sajma.


Od lanjske berbe održane su dvije degustacije mladog vina, ne bi li se sačuvao njegov kvalitet, rekao je Meliš. Na obje je prijavljeno pedesetak uzoraka, a 57 uzoraka vina ocjenjeno je na ocjenjivanju održanom 23.travnja. Na skupštini su proglašeni najbolji i podijeljene diplome i priznanja. Zlatnim je odličjem proglašeno šest uzoraka vina, 18 srebrnim, a 12 brončanim, a ostali su dobili priznanja i zahvalnice.


Šampion izložbe je pinot sivi Orlanda Sesana koji je još dobio zlata i za graševinu te za crvenu mješavinu, a zlato su još dobili i Damir Štrosar za graševinu, Željko Panian za pinot bijeli i Marijan Smok za pinot sivi. Edukacija, putem predavanja i putovanja, temelj je i ovogodišnjeg plana. Planirana su dva predavanja; o berbi i preradi grožđa te o vinifikaciji i njezi mladih vina, dok se otputovati ove godine planira u erdutske, odnosno aljmaške vinograde. Ostatak plana je gotovo identičan prošlogodišnjem, a kao značajna stavka plana predviđen je rad na ekologiji.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 29.4.2013.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner