Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

NK BRCKO I FC SCHÖNENWERD - NIEDERGÖSGEN ODIGRALI MEMORIJALNU UTAKMICU U SPOMEN NA IVANA MATIJEVIĆA27.6.2013.


Na igralištu u Božjakovini u subotu u popodnevnim satima odigrana je prijateljska utakmica između NK Brcko i švicarskog drugoligaša FC Schönenwerd - Niedergösgen. Razlog okupljanja ovih ekipa je tragično preminuo Ivan Matijević, inače golman švicarske ekipe, ali i stanovnik Hrebinca koji je svoju budućnost vidio upravo u Hrvatskoj.


Ivanov život prerano se ugasio, a sa svojih 17. godina vječno je ostao zabilježen u srcima mnogih prijatelja i klupskih kolega. Potvrda tome je i ova utakmica i oko stotinjak prisutnih koji su godinu dana nakon tragične prometne nesreće, koja se dogodila na ljetovanju na hrvatskoj obali, došli odati počast ovom mladiću za kojeg postoje samo riječi hvale. Ni 12 sati putovanja, ni teške vrućine nisu spriječile ove dvije ekipe da utakmicom još jednom odaju počast i prisjete se Ivana.


Neutješni, ali i ponosni roditelji - Marijan i Ljuba Matijević i njegove dvije sestre - teškog srca, ali i riječi odgledali su utakmicu koja je pokazala koliko veliko srce, ali i dobrote je imao njihov sin. Nakon utakmice, svi sudionici uputili su se prema posljednjem Ivanovom počivalištu na groblje u Brckovljanima gdje su se još jednom, govorom, molitvom i paljenjem svijeća, oprostili od Ivana.


Njegov izvanredni talent, upornost i želja za napredovanjem, samo su neki od razloga što je već sa 15 godina postao golman prve ekipe ovog švicarskog kluba, moglo se je čuti u oproštajnom govoru švicarskih kolega. O Ivanovoj veličini, bilo kao mladića ali i igrača, govori i memorijalni turnir koji je organiziran u Švicarskoj njemu u čast.


Podršku roditeljima dala je i Općina Brckovljani ispred koje je ovom događanju prisustvovao predsjednik Općinskog vijeća Božo Graberec. A neutješni ostaju i prijatelji iz NK Brcka s kojima je Ivan svako ljeto provodio vrijeme u neumornom igranju nogometa, koji je za njega bio sve. Svoje znanje i veliku ljubav prema nogometu, iako sam jako mlad, nesebično je prenosio na one još mlađe pa su ga nebrojeno mnogo puta mogli vidjeti, upravo u društvu onih najmlađih. Upravo zbog Ivanove veličine nadaju se kako će ova utakmica prerasti u tradiciju te da će se i dogodine okupiti na istome mjestu.


Obitelj Matijević je za sve sudionike organizirala zajedničku večeru, a dobrodošlicu švicarskim igračima još jednom je poželio klub domaćin i Općina Brckovljani uručivši im prigodne poklone.Objavljeno: 27.6.2013.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner