Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

KONSTITUIRANO OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE BRCKOVLJANI27.6.2013.


S današnjim datumom konstituiran je novi saziv Općinskog vijeća Općine Brckovljani koji ima 15 vijećnika, odnosno dva više nego u ranijem sazivu Vijeća. Konstituirajuću sjednicu otvorila je i vodila Predstojnica Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji Katarina Belec, a nazočili su još načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek i njegov zamjenik Stjepan Horvat, te predstavnici općinskog komunalnog poduzeća „Komunalac“ te djelatnici Općinske uprave. Mandatna komisija u sastavu Zlatko Raužan, predsjednik, Damir Čekada, član i Marijan Ferenček, član podnijeli su izvješće u kojem je, sukladno rezultatima lokalnih izbora koji su održani 19. svibnja ove godine, konstatirano kako su novi općinski vijećnici sljedeći: HSS ima 8 vijećnika – Božo Graberec, Ivo Grgošić, Tihomir Geceg, Krunoslav Švedi, Damir Čekada, Snježana Jaić, Zlatko Raužan i Tihomir Đuras; HDZ ima 4 vijećnika – Željko Pišćenec, Miroslav Ivoš, Ivica Čolić i Marijan Ferenček, a po 1 vijećnika imaju SDP – Darko Batišta, Hrvatski laburisti – Marijo Kovač i HSU – Rudolf Dokuš. Mandatna komisija također je izvijestila kako sukladno Zakonu o lokalnim izborima načelnik za vrijeme obnašanja dužnosti ne može biti i član predstavničkog tijela lokalne samouprave, njegov mandat u predstvaničkom tijelu stavljen je u stanje mirovanje, dok na njegovo mjesto imenovan je Tihomir Đuras. Mandatna komisija zaprimila je obavijesti o nespojivosti dužnosti člana Nadzornog odbora Trgovačkog društva „Komunalac“ Damira Čekade i Darka Batišta koji su jedino novi općinski vijećnici. Spomenuti vijećnici informirali su Mandatnu komisiju kako prihvaćaju dužnost člana Općinskog vijeća Općine Brckovljani.


Nakon što su vijećnici svečano prisegli na novu dužnost, uslijedio je izbor predsjednika i potpredsjednika OV – za predsjednika je jednoglasnom odlukom izabran Božo Graberec, a za njegovog zamjenika Darko Batišta. Na sljedećoj sjednici zakazanoj već 27. lipnja, kazao je novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća Božo Graberec, izabrat će se drugi potpredsjednik iz redova HDZ-a.


U nastavku sjednice vijećnici su raspravljali o koncesiji za dimnjačarske poslove. Naime, tvrtka Dimorad d.o.o. koja je prošle godine izabrana za najpovoljnijeg ponuđača uputila je Općini dopis kojim ugovorenu cijenu koncesije od 56.112 kuna dovodi u pitanje. Naime, Dimorad smatra kako je ponuđena cijena utemeljena na uzorku od 2 000 kuća, a tijekom osam mjeseci obrađeno je svega 61 kuća, odnosno 3,05%, stoga smatraju kako bi trebali platiti manju cijenu koncesijske naknade. Ugovorom koji je tvrtka Dimorad potpisala utvrđeno je kako ukoliko koncesionar odustane od ugovora prije roka mora uplatiti kaznu u visini jednogodišnje naknade do isteka roka ugovora, što je nepovoljno za koncesionara, no povoljno za Općinu, kazao je načelnik. „Koncesionar je trebao pročitati ugovor prije potpisivanja“, čulo se na sjednici. Općina je uputila dopis koncesionaru zbog uplaćenog iznosa koncesije u iznosu od 12.000 kuna, sa zahtjevom da se uplati preostali iznos. U međuvremenu, najavio je načelnik, kako bi se potaknulo stanovništvo da koristi dimnjačarske usluge koje su uostalom zakonom propisane kao obvezne, vlasnicima kuća će u sljedećem razdoblju biti upućen dopis o tome.


Na sjednici je također bilo riječi o predstečajnoj nagodbi DTR-a, no odluka će biti donijeta na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća.


I.G.O.Objavljeno: 27.6.2013.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner