Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Fašnik u Lupoglavu KRIV I ZA LOŠ TV PROGRAM28.2.2012.


Mještani Lupoglava ni ove godine nisu ostali uskraćeni za tradicionalni Fašnik kojega svaku godinu organizira KUD "Ogranak seljačke sloge". Maštovita povorka koja se okupila 18. veljače i ove je godine najveću inspiraciju za maske pronašla u aktualnim političkim i društvenim zbivanjima u zemlji.


Ceremonijal suđenja Fašniku, inače utjelovljenju svega lošeg u Lupoglavu, privukao je i okupio brojne znatiželjne mještane. Da je Fašnik kriv za puno toga, između ostalog za recesiju i krizu, zatim za prevelik broj sapunica na malim ekranima, za privilegirane mirovine naših zastupnika, za neredovite autobusne linije u Lupoglavu i slično, pokazalo se donesenom presudom usprkos velikom zalaganju branitelja. Fašnički sud ga nije štedio te je optužen po svim točkama optužnice, a kazna je bila, ni više ni manje, nego vješanje i spaljivanje.


U tradicionalnom duhu, spaljivanjem fašnika, mještani su proslavili odlazak svega lošega iz sela, a brojne okupljene maškare i mještani nastavili su uživati u slavlju.


Ana KašnarObjavljeno: 28.2.2012.


shadow
banner banner banner banner banner banner