Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Redovna godišnja skupština DVD-a Lupoglav - U PROTEKLOJ GODINI DRUŠTVU PRISTUPILA 32 NOVA ČLANA28.2.2012.


U Vatrogasnom domu Lupoglav u subotu 25. veljače održana je 107. redovna godišnja izvještajna skupština DVD-a Lupoglav. Skupštinu je otvorio predsjednik Društva Dražen Kutica koji je pozdravio brojne goste i susjedna Društva. Društvo broji 131 člana, od čega je 40 operativnih, a posebno su ponosni na 29 članova vatrogasne mladeži i 28 članova djece od 6 do 12 godina, moglo se je čuti prilikom podnošenja izvješća tajnika Nikole Šuma. U protekloj godini vatrogasci su sudjelovali na osposobljavanju za specijalnosti za rad s motornom pilom te je devet članova osposobljavanje uspješno i završilo, zatim na osposobljavanju za specijalnost za aparate za zaštitu dišnih organa koje je završilo njih osam. Također, članovi su pristupili osposobljavanju za vatrogasna zvanja vatrogasac I. klase i vatrogasni dočasnik I. klase te je osposobljeno njih 12.


Društvo je tijekom protekle godine sudjelovalo na brojnim natjecanjima, a ističemo Općinsko natjecanje u organizaciji VZO Brckovljani u domaćinstvu DVD-a Lupoglav na kojem su djevojčice od 6 do 12 godina zauzele prvo mjesto, a dječaci drugo. Što se tiče radova i aktivnosti koji su odrađeni na uređenju Vatrogasnog doma ističu uređenje prostorija rashladne komore, a posebno su ponosni na obnavljanje i uređenje starih navalnih kola koja su izložena u Domu. Moglo se je čuti kako je Društvo tijekom protekle godine izlazilo na šest intervencija, od čega su tri bila požara otvorenog tipa, dva požara građevina i jedan požar u prometu. Najveći uspjeh Društva u protekloj godini svakako je pristupanje novih članova, njih 32, od čega je velik broj onih najmlađih što Društvo smatra velikim uspjehom obzirom da su oni jamstvo građenja sigurne budućnosti Društva, čulo se je na Skupštini.


Što se tiče plana rada za 2012. godinu Društvo i dalje planira nastaviti s obrazovanjem i osposobljavanjem članova, zatim planira proširenje vatrogasnog spremišta za vozila, asfaltiranje ispred Vatrogasnog doma, uređenje Doma i slično. Za te i sve druge aktivnosti Društvo u ovoj godini planira izdvojiti 187 tisuća kuna. Na kraju Skupštine članovima Društva podijeljena su uvjerenja, a potom je uslijedio prigodni domjenak.


Ana KašnarObjavljeno: 28.2.2012.


shadow
banner banner banner banner banner banner