Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Skupština DVD-a Gračec DOK VATROGASCI GRADE, HULIGANI UNIŠTAVAJU28.2.2012.


Pod predsjedanjem predsjednika društva Miroslava Šladareca u Gračecu je 18. veljače održana redovita godišnja skupština DVD-a Gračec. Članovi skupštine i brojni gosti iz prijateljskih društava, među kojima je bio i predstavnik VZO Brckovljani Mario Paj, detaljno su izvješćeni o radu društva u protekloj godini. Osim što prednjače u osposobljenosti i opremljenosti u svojoj zajednici, kako se čulo, dobrovoljni vatrogasci iz Gračeca otišli su i korak dalje pa tako primjerice rade na promociji vatrogastva u dječjim vrtićima, imaju vlastite internetske stranice, a tijekom prošlogodišnjih osposobljavanja četiri su njihova člana osposobljena za intervencije helikopterom.


Vatrogasni dom u Gračecu, kako je rečeno, središte je svih događanja i okupljanja u ovom mjestu, a tragično je da je on u nekoliko navrata protekle godine doživio devastiranja od strane do sada nepoznatih huligana.


Šladarec je izrazio nezadovoljstvo i pritjecanjem planiranih sredstava od strane VZO Brckovljani što je po njegovim riječima utjecalo na tempo opremanja, premda je društvo u protekloj godini dobilo jednu pumpu marke HONDA.


U planovima za tekuću godinu prednjače mobilnost operativne postrojbe, pripreme natjecateljskih odjeljenja te daljnje uređenje doma. Financijski plan koji bi trebao pokriti zacrtane ciljeve težak je 175 000 kuna, od čega bi 85.000 trebalo stići iz VZO Brckovljani, a dodatnih 30.000 od Općine, namijenjenih za legalizaciju zgrade vatrogasnog doma. U samo uređenje doma planira se utrošiti 50 000 kuna. 


Na sjednici je obznanjeno da je jedan od osnivača društva Josip Rusan dobio posmrtno priznanje HVZ-a za 60 godina rada u vatrogastvu, za isti broj godina spomenicu je dobio i Mato Švedi, a Branko Kralj za 50 godina rada. Dražen Dokuš dobio je priznanje VZ Zagrebačke županije za 30 godina rada u vatrogastvu.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 28.2.2012.


shadow
banner banner banner banner banner banner