Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

117. godišnja skupština DVD-a Brckovljani BRIŠU SE NEAKTIVNI, ALI DOLAZE MLADI ČLANOVI28.2.2012.


DVD Brckovljani, jedno od društava s najduljom tradicijom na našem području, održalo je redovitu godišnju skupštinu 3. veljače.


Istaknuto je kako društvo trenutačno broji 74 člana, od čega je 20 operativnih vatrogasaca, a čak 30 pripadnika vatrogasne mladeži. Zanimljivo je da je iz društva tijekom protekle godine isključeno šest članova zbog neaktivnosti, ali je na samoj skupštini društvu pristupilo isto toliko djece na kojima je, kako se čulo, budućnost dobrovoljnog vatrogastva. Osim aktivnim radom na standardnim vatrogasnim aktivnostima, te dobrom opremljenošću u čemu im pomaže Općina Brckovljani, DVD Brckovljani se imaju za pohvaliti i činjenicom da trenutačno ima čak pet aktivnih natjecateljskih ekipa, a posebno su uspješni najmlađi, uzrasta od 6 do 12 godina, koji su lani na općinskom natjecanju osvojili prvo mjesto. Uspješno se provode i financije te je lani od uprihodovane 134.000 kuna potrošeno svega 88.000 kuna, dok je za tekuću godinu usvojen financijski plan u iznosu od 162.000 kuna.


Pomoć Općine osigurana je i kroz potporu u iznosu od 30.000 kuna namijenjenih legalizaciji zgrade vatrogasnog doma. Kako je pojasnio predsjednik Općinskog vijeća Brckovljana Božo Graberec, Općina je u ovoj godini u tu svrhu osigurala 200.000 kuna, za legalizaciju svih vatrogasnih domova na njenom području. Osim toga Graberec je obećao da kriza ne bi trebala utjecati na dotok proračunskih sredstava dobrovoljnom vatrogastvu.


Predsjednik VZO Brckovljani Dražen Kutica ovom je prigodom predao spomenice za 30 godina rada u vatrogastvu Miljenku Štracu, Miroslavu Gruici, Davoru Paju, Ivici Škori i predsjedniku društva Mariju Paju.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 28.2.2012.


shadow
banner banner banner banner banner banner