Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Skupština Vinogradarsko vinarske udruge općine Brckovljani: UNATOČ LANJSKOJ DOBROJ BERBI, VINARSKA GODINA TEŠKA31.5.2012.


U vatrogasnom domu u Hrebincu 19. svibnja je održana redovita godišnja skupština Vinogradarsko vinarske udruge Općine Brckovljani. U izvješću o radu u protekloj godini predsjednik udruge Mirko Meliš istaknuo je značaj stručnih predavanja i edukativnog putovanja, koje je lani organizirano u daruvarsko vinogorje. Udruga je sudjelovala na svim značajnijim manifestacijama u Općini Brckovljani i na obrtničkom sajmu u Dugom Selu te obilježila vinske blagdane: vincekovo, bartolovo i martinje. Sličan je i plan rada za ovu godinu s tim da će edukativno putovanje ove godine biti u Međimurje 16. lipnja.


Značajna aktivnost udruge je i kušanje te ocjenjivanje vina. Na ovogodišnje peto ocjenjivanje vina donijeto je 78 uzoraka, a četiri vina ocijenjena su zlatnom, odnosno 29 vina srebrnom medaljom. Predsjednica ocjenjivačke komisije Vlasta Rubeša Vili podijelila je diplome i pohvalila je one koji su dobili zlatne i srebrne medalje jer, naglasila je, unatoč lanjskoj dobroj berbi, pokazalo se da je ova godina bila izuzetno teška za vinare. Lanjsko je grožđe naime, rekla je Rubeša Vili, bilo izvanrednog zdravstvenog stanja, ali je ubrzano sazrilo i ovogodišnja vina su aromatski manje izražajna. Osim toga bilo ih je teško očuvati pa nije čudno da je na razini ove udruge bilo čak 17 odbačenih vina. S obzirom da se ovakve godine mogu očekivati i u budućnosti Rubeša Vili je naglasila značaj stalne edukacije vinogradara i vinara.


Šampion udruge za ovu godinu je graševina Josipa Cesara iz Hrebinca koja je dobila 86 bodova, a zlatom su se okitili još i Damir Štrosar, također za graševinu, Ivan Štaba za manzoni te Marijan Smok za muškat žuti.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 31.5.2012.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner