Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

GRUNTOVČANI IZ 6.D POSTALI PRVI SUPER TALENT BOŽJAKOVINE4.7.2011.


Ove je godine završna priredba u OŠ "Stjepan Radić" bila nešto drugačija nego inače. Uz uobičajeno nagrađivanje najuspješnijih učenika, u sklopu priredbe organizirano je i natjecanje za Super talent škole.


Priredbu su vrlo profesionalno i dobro osmišljeno vodili mladi nastavnici Dragana Turkalj i Ivan Jukić koji su tijekom svih sat i pol vremena koliko je trajala, držali na vrhuncu razinu adrenalina i raspoloženje publike.


Na početku priredbe simboličnim dizanjem Zelene zastave obilježeno je produženje statusa eko škole Osnovnoj školi "Stjepan Radić". Revni voditelji i učenici, članovi Eko grupe, ispunili su sve smjernice za produženje statusa i na taj način školu opet učinili dijelom velike svjetske obitelji koja se brine za budućnost našeg planeta. Nakon toga je ravnatelj Jure Mišković pozdravio sve prisutne i zatim redom pozvao najbolje učenike generacije i učenicu škole Tinu Tomić da mu se pridruže na pozornici. Pozvani su učenici za svoj trud i ove godine nagrađeni vrijednim knjigama. Osim učenika generacije, knjigama su nagrađene i učenice koje su ove godine sudjelovale na državnom natjecanju Mladeži Hrvatskog Crvenog križa u pružanju prve pomoći. Učenice i njihovu mentoricu Ivanu Skočić nagradila je i Općina Brckovljani novčanim nagradama u vrijednosti od 3.000 kuna.


Nakon proglašenja najboljih slijedilo je natjecanje za Super talent koje su svi s nestrpljenjem iščekivali. Valja spomenuti da se ovo finale pripremalo već nekoliko mjeseci, a selekcija najboljih izvršila se kroz nekoliko krugova natjecanja tijekom svibnja. U finale je ušlo samo 13 najboljih točaka. Učenici su se natjecali u 4 osnovne kategorije: plesu, pjevanju, glumi i likovnom stvaralaštvu. Za pravilan tijek natjecanja i ocjenu kvalitete točaka bio je zadužen stručni žiri koji je sačinjavalo 7 članova: Željko Funtek, načelnik Općine Brckovljani, Irena Mađer, predsjednica Vijeća roditelja, Keti Mamuza, predsjednica Školskog odbora, Božica Francić, predsjednica Vijeća učenika, učiteljice Mirjana Lučki i Mirjana Paj te nastavnica Anita Vrdoljak koja je ujedno i predsjedala žirijem.Spomenuti je žiri već nakon prvih nekoliko točaka shvatio da pred sobom ima težak zadatak. Djevojčice i dječaci koji su izlazili na pozornicu svojim su izvedbama oduševili sve prisutne, bilo da se radilo o plesu, pjesmi, drami ili likovnom performansu. Gledatelji su mogli uživati u taekwondo koracima, kompliciranim gimnastičkim elementima, malom kazalištu apsurda i umješnim izvedbama glazbenih hitova, a začula se i pokoja violina. Na samom kraju priredbe Likovnjaci Roberta Samardžića izveli su još jednu nezaboravnu točku, ovog puta na scenu dovodeći Chucka Norrisa glavom, bradom i šeširom!


Među finalistima izabrano je četvero najboljih natjecatelja iz svake od kategorija, pa su se u "finalu finala" našli Meksikanci, učenici 4. razreda Područne škole Lupoglav sa svojom atraktivnom plesnom točkom, Likovnjaci i Chuck Norris, Ivona Pavlic koja je sve nazočne oduševila svojom izvedbom pjesme Ima jedan svijet i Gruntovčani, učenici 6. d razreda i njihova dramska izvedba dijela istoimene serije. Nakon čak dva kruga izjednačenog glasanja, najboljima od najboljih proglašeni su učenici 6. d razreda i njihovi Gruntovčani. Njihov je zajednički trud i rad na sceni, kostimografiji i samoj dramskoj izvedbi, ocijenjen kao najuspješniji i najvrjedniji. Unatoč pokojoj suzi i razočarenju nekih malih natjecatelja, dobro raspoloženje i slavlje prevagnulo je na kraju. Pobjednici su kao nagradu, koju im je uručila predsjednica žirija Anita Vrdoljak, dobili odlazak na kino predstavu po svom izboru.


Na kraju, treba spomenuti i svima već dobro poznate djevojčice, članice Plesnog kluba Lana, koje su zbog svog profesionalizma i državnih i svjetskih uspjeha bile izvan konkurencije na natjecanju, a koje su plesale u stankama između kategorija. Škola je i njih nagradila i to poklon bonom za večeru u pizzeriji. Eva Lorena Holik, koja je u njihovo ime preuzela nagradu, na pitanje o tome gdje joj je bilo teže nastupiti, na svjetskom prvenstvu ili natjecanju za Super talent škole, odgovorila: Ovdje sam imala puno veću tremu. Nitko time nije bio iznenađen - Božjakovina i njezina okolica pune su super talenata.


I.B.Objavljeno: 4.7.2011.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner