Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC NA IZGRADNJI PROČISTAČA ZA OPĆINU BRCKOVLJANI2.8.2011.


Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić, zajedno s generalnim direktorom Hrvatskih voda Jadrankom Husarićem položio je u Gospodarskoj zoni Božjakovina kamen temeljac budućeg pročistača otpadnih voda za područje općine Brckovljani, a povodom obilježavanja Dana općine Brckovljani. Tom prilikom bili su nazočni i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Josip Kraljičković, direktor tvrtke Hidrocommerce d.o.o., izvođača radova, Darko Lovrić, direktorica tvrtke Komunalac Brckovljani d.o.o. Silvija Balija. Radi se o mehaničko-biološkom uređaju kapaciteta 9000 ekvivalenata, koji će pokrivati 70% teritorija općine i 4 gospodarske zone. Vrijednost uređaja iznosi preko 17 milijuna kuna, a u tijeku je i izgradnja 24 kilometara kolektora koji će se priključiti na uređaj, kazao je prilikom otvorenja domaćin načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek. Sljedeće godine planirana je izgradnja priključaka domaćinstvima.


Glavni projekt uređaja izradila je projektna tvrtka Ekomlaz iz Novske. Komunalno poduzeće Komunalac Brckovljani je investitor koje je sprovelo javni natječaj i odabralo najpovoljnijeg izvoditelja radova Tvrtku Hidrocommerce. Od 4 nominirana projekta na prijedlog Hrvatskih voda, uz prethodnu suglasnost Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva odlukom Vlade Republike Hrvatske, dva projekta odabrana su za 100%-tno sufinanciranje, od kojih je i izgradnja uređaja za pročišćavanje.


Ministar Pankretić prilikom otvorenja gradilišta kazao je kako je ovo značajna investicija za općinu, no i za Gospodarsku zonu Božjakovina jer s izgradnjom uređaja pročistača ova zona je kompletna. Dodao je također kako do 2023. godine Hrvatska bi trebala završiti veliki posao - da svako naselje veće od 2.000 stanovnika ima svoj pročistač. Direktor Hrvatskih voda Husarić izrazio je ponos što je ova tvrtka osigurala novac za projekt, čime se stvaraju uvjeti da cijelo područje bude pokriveno sustavom odvodnje otpadnih voda. Objavljeno: 2.8.2011.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner