Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

U Brckovljanima prezentiran model suvremenog gospodarenja otpadom - MEHANIČKO BIOLOŠKA OBRADA OTPADA KAO POŽELJNI MODEL13.11.2011.


Općina Brckovljani, kao jedinica lokalne samouprave na čijem će se području nalaziti budući Centar za gospodarenjem otpadom Zagrebačke županije, nije slučajno izabrana kao posljednja stanica na kojoj je 13. listopada održana prezentacija modela suvremenog gospodarenja otpadom. Ispred Konzumovog centra u Brckovljanima, građanima je prezentirano kako odvojeno prikupljati otpad te kako potom njime gospodariti. Cilj suvremenog gospodarenja otpadom je da ono što danas nazivamo smećem, postane - otpad, odnosno sirovina koja će se najvećim dijelom moći ponovo upotrijebiti, a ostatak ekološki prihvatljivim metodama ukloniti.


Upravo bi lokacija pored Tedrovca trebala biti sjedište budućeg Centra za gospodarenje otpadom Zagrebačke županije od čega bi Općina Brckovljani trebala imati značajnu korist od koncesije. Za tu lokaciju trenutačno je objavljen natječaj za obavljanje istražnih radnji, a o očekuje se da bi uskoro trebala stići i suglasnost "Hrvatskih šuma" na odabir ove lokacije čime bi projekt mogao krenuti u realizaciju.


NHMObjavljeno: 13.11.2011.


shadow
banner banner banner banner banner banner