Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

116. redovna godišnja skupština DVD-a Brckovljani: CILJ PROŠIRITI DRUŠTVO MLADIM I PERSPEKTIVNIM ČLANOVIMA6.4.2011.


Dobrovoljno vatrogasno društvo Brckovljani svoje temelje postavilo je još davne 1895. godine, a gradnja društva nastavlja se zahvaljujući mještanima, čelništvu Općine i svima koji nesebično doprinose radu, rečeno je u uvodu 116. redovne godišnje skupštine ovoga Društva održane 26. veljače. Društvo danas broji 68 članova, od čega je 37 operativnih, a 25 članova vatrogasne mladeži, a upravo je i primarni cilj Društva njegovo omasovljenje mladim i perspektivnim kadrom.


Društvo je u protekloj godini ostvarilo 90 posto operativnog plana, a aktivno se i preventivno djelovalo na polju protupožarne zaštite. Tijekom protekle godine Društvo je tri puta izlazilo na intervencije, od čega je jedna bila na stambenom objektu, jedna u prometu te jedna na otvorenom prostoru.


U ovoj godini Društvo između brojnih aktivnosti planira nastupiti na natjecanjima i taktičkoj vježbi VZ Općine Brckovljani, održati Dane otvorenih vrata u suradnji sa OŠ Stjepana Radića. Ujedno, planirana je i kupnja traktorske kosilice te svečanih i radnih odijela, kao i nastavak uspješne suradnje sa ostalim Društvima i lokalnom zajednicom.


Na skupštini su dodijeljene vatrogasne spomenice za dugogodišnje članstvo, vjernost i rad u Društvu i to za 20 godina Goranu Paju i Ivanu Jukiću te Hrvoju Hodžiću za deset godina. Ujedno, Društvo se obogatilo i za dvoje najmlađih članova - Filipa i Karla koji su te večeri potpisali pristupnice.


O ugledu ovoga Društva govore i mnogobrojni gosti i susjedna Društva koja su se okupila na Skupštini. Podršku i pohvalu za njihov rad izrazio je i Božo Graberec predsjednik Općinskog vijeća Općine Brckovljani. Rekao je kako je Općina zadnjih nekoliko dana radila na donošenju paketa odluka vezanih uz zaštitu i spašavanja te istaknuo kako su jedina istinska snaga upravo dobrovoljni vatrogasci.


Ana KašnarObjavljeno: 6.4.2011.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner