Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

DV "Didi" i OŠ "Stjepan Radić" organizirali Eko fašnik: PREKO 500-TINJAK MASKIRANIH MALIŠANA "OKUPIRALO" ŠKOLU6.4.2011.


Posljednjeg dana fašničkog veselja, na pokladni utorak, na području Općine Brckovljani bilo je i više nego veselo. Preko 500-tinjak maskirane djece se okupilo na "Eko fašniku" kojeg je organizirao Dječji vrtić "Didi" i Osnovna škola "Stjepan Radić" iz Božjakovine.


Trinaest skupina iz četiri područna objekta DV "Didi" - Prikraja, Rugvice, Kopčevca i Puhova sa 300-tinjak djece te 11 razrednih odjeljenja od 1. do 4. razreda iz OŠ Božjakovine i PŠ Lupoglav sa oko 250 djece ovogodišnji su fašnik posvetili ekologiji.


Djeca su zajedno sa svojim odgajateljicama i učiteljicama pokazala na koje se sve načine može iskoristiti materijal koji inače, u velikom broju slučajeva, završi u prirodi i na taj način zagađuje okoliš. Izradom maski u djeci je probuđena svijest o važnosti očuvanja prirode i važnosti čistog okoliša. Svaka od skupina, na pozornici ispred škole, predstavila je svoju tematsku masku i prisutne upoznala sa svim bitnim segmentima važnim za očuvanje našega okoliša.


Pravo fašničko veselje ne može proći bez krafni, a za njih su se po završetku programa pobrinule pekarne "Borac" i "Klara". Ujedno, ovoj maloj fašničkoj zabavi priključila se i Općina Brckovljani koja je za sve sudionike osigurala prigodne nagrade i djecu razveselila dječjim kartama Sunčevog sustava i svijeta, puzzlama i drugim prigodnima poklonima. 


Ana KašnarObjavljeno: 6.4.2011.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner