Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Godišnja izvještajna skupština DVD-a Prečec: PROVEDENI BROJNI EDUKACIJSKI PROGRAMI6.4.2011.


Pred Dobrovoljno vatrogasno društvo Prečec u protekloj godini postavljeni su prilično veliki i zahtjevni projekti, a koji su tijekom godine bili dopunjeni tako da su zahtijevali kontinuirani rad, čulo se na godišnjoj izvještajnoj skupštini DVD-a Prečec, održanoj 12. ožujka. 


Društvo je primilo brojne pohvale za svoj rad i kontinuirano ulaganje u svoj razvoj kako od prisutnih gostiju tako i od predsjednika Općinskog vijeća Općine Brckovljani Bože Graberca. On je istaknuo kako svaka kuna uložena u ovo Društvo je opravdana, a to se najbolje vidi iz brojnih aktivnosti koje su ostvarili tijekom protekle godine. 


Valja istaknuti kako Društvo ukupno broji 85 članova, a tijekom prošle godine došlo je do priličnog povećanja broja operativne postrojbe, sa 12 na 29 članova, od čega je devet žena. 


Društvo je poduzelo niz edukacijskih operativno-taktičkih vježbi koje su za cilj imale operativno osposobiti postrojbu za djelovanje u situacijama intervencija na gospodarskim i stambenim objektima. Ujedno, odrađene su i vježbe općeg ponašanja vatrogasaca u uvjetima zahvata na intervencijama, uvježbavanja unutarnje i vanjske navale na stambenim objektima, korištenje i primjena osobne zaštitne opreme te postavka operativnih grupa za izvršenje intervencijskih zadataka. Istaknuto je kako su operativni članovi krajnje ozbiljno i samoinicijativno pristupili edukacijskim programima pa je izvršeno deset taktičkih vježbi i teoretskih edukacijskih predavanja. U prošloj godini Društvo je odradilo pet intervencija od čega su dvije intervencije bile na požarištu otvorenog prostora. 


Važno je istaknuti kako su operativni članovi društva, nabavom auto cisterne te sistematskim naporima za opremanjem, sposobni samostalno izvršavati gotovo sve vrste intervencija. Proteklu godinu obilježilo je i bratimljenje Društva s prijateljima iz susjedne Slovenije, društvom PGD „Stara Loka“, a koji su prisustvovali Skupštini. Bratimljenje je realizirano svečanim potpisivanjem na obilježavanju 110. obljetnice njihovog društva 2. srpnja 2010. godine. Tom prilikom DVD Prečec je na poklon dobio električnu krovnu sirenu.


Društvu u ovoj godini predstoji niz aktivnosti koje planiraju odraditi s planiranim prihodima u iznosu od oko 140 tisuća kuna. Tako operativni plan za 2011. godinu predviđa uređenje spremišta i izgradnju nužnih garderoba, potom izgradnju kuhinje kao i izvedbu fasade na Domu, a koja bi trebala upotpuniti opći vizualni i funkcionalni izgled Doma. Na Skupštini je, između ostalog, Društvo primilo i dva nova člana – Marijanu Peh i Stjepana Pokasa.


Ana KašnarObjavljeno: 6.4.2011.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner