Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

22. sjednica Općinskog vijeća Brckovljana: AGROPROTEINKA KUPILA ZEMLJIŠTE6.4.2011.


Elki još petnaest dana


Vijeće Općine Brckovljani raspravljalo je o mogućnostima realizacije Ugovor o prodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Božjakovina tvrtki Elka Kabeli i na sjednici održanoj 17. ožujka. 


Još jednom vijećnike je o stanju pregovora s Elkom izvijestio načelnik Općine Željko Funtek. Funtekovo izlaganje moglo bi se svesti na načelni stav kako Općina nastoji maksimalno pomoći Elki da se ugovor realizira, ali ne može odstupiti od temeljnih odredbi ugovora i raditi na svoju štetu. Elka pak, s druge strane u svom pismu upućenom načelniku, izjavljuje da se nalazi u teškoj financijskoj situaciji te naglašava da su pravi razlozi zbog kojih ugovor još uvijek nije realiziran izvan mogućnosti kako Elke, tako i Općine. I dalje se stoga s Elkom pregovara o pojedinim ugovornim odredbama, razmatraju se uglavnom Elkini prijedlozi te se nastoji pronaći kompromisno rješenje. No, zaključeno je da niti pregovori ne mogu trajati unedogled te je Vijeće donijelo zaključak da se dogovor s Elkom pokuša usuglasiti u narednih petnaest dana, a ukoliko se to ne ostvari doći će do raskidanja kupoprodajnog ugovora.


 


Agroproteinka kupuje zemljište za tvornicu hrane za ljubimce


Ono što Općina nikako ne može realizirati s Elkom, čini se da će mnogo lakše realizirati s tvrtkom Agroproteinka koja je, nakon provedenog natječaja, ponudila 2,6 milijuna kuna za kupnju 1300 kvadratnih metara zemljišta u Gospodarskoj zoni Brckovljani, točnije parcele koja se nalazi uz novoformiranu Gospodarsku ulicu, između Konzuma i DTR-a.


Premda je bilo dosta pitanja vijećnika, koja su se odnosila uglavnom na ekološki aspekt Agroproteinkinog projekta, odlučeno je da se ovlasti načelnika općine na potpisivanje kupoprodajnog ugovora s ovom tvrtkom. Agroproteinka, naime, na spomenutoj lokaciji namjerava izgraditi tvornicu hrane za kućne ljubimce, a kako se navodi u njihovom pismu namjere, riječ je o u potpunosti ekološki prihvatljivoj djelatnosti.


 


Izvješća prihvaćena bez puno rasprave


Općinsko vijeće Brckovljana bez ikakve je rasprave prihvatilo izvješće o radu načelnika općine u drugom polugodištu prošle godine, a na isti način prihvaćena su i izvješća o gradnji, odnosno održavanju objekata komunalne infrastrukture u protekloj godini. Prihvaćeno je i izvješće o izvršenju proračuna Općine Brckovljani za 2010.godinu iz kojeg je evidentno da je lanjski proračun realiziran s 95%, u odnosu na plan, odnosno da je iznosio 13,98 milijuna kuna.


Osim toga Vijeće je ovlastilo načelnika Željka Funteka za potpisivanje Sporazuma o međusobnom sudjelovanju na projektu regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagrebačke županije-Zagreb Istok, te utvrdilo naknadu u visini od 350 kuna po hektaru za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, a koje se nalazi na području Općine Brckovljani. 


   


Vijećnička pitanja


Vijećnik Marijan Ferenček izrazio je nezadovoljstvo Dukomovom mjerom uvođenja paušala prilikom naplate vode, te postavio pitanje u kojem roku je Dukom d.o.o., kao distributer vode, dužan baždariti vodomjere.


Vijećnika Rudolfa Dokuša zanimalo je pak kada će se pustiti u rad kanalizacija kroz Gračec, te kada će se kroz ovo mjesto početi graditi nogostup.


Na posljednje pitanje odgovorio je načelnik Željko Funtek rekavši da se već izgrađeni kolektor odvodnje koji prolazi kroz Gračec ispituje na nepropusnost, te da će ga Općina, od izvođača radova, moći preuzeti tek kad se završi provjera i pokaže njegova ispravnost. Odmah nakon toga, dodao je Funtek, mogla bi krenuti i izgradnja nogostupa kroz Gračec.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 6.4.2011.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner