Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO AUGUST CESAREC BRCKOVLJANI NA TURNEJI U SLOVAČKOJ24.5.2011.


Surađujući sa KUD-om "Preslica" Blato-Zagreb i na njihov poziv, a putem dobre suradnje i prijateljstva njihovog voditelja odrasle tamburaške grupe Nikole Tuškan i folklorne skupine "Črip" iz Devinskog Novog Sela, KUD "August Cesarec" iz Brckovljana od 06-08. svibnja 2011. gostovao je u Bratislavi na "Proljetnim Hrvatskim danima".


Na put smo krenuli u petak u prijepodnevnim satima, te uz pjesmu i zajedničko druženje doputovali u Beč. U Beču smo razgledali dvorac Schönbrunn, diveći se ljepoti i raskoši jedne od najglavnijih turističkih atrakcija u gradu, a predvečer krenuli prema Bratislavi gdje su nas domaćini ugodno dočekali.


Subotnje jutro proveli smo u turističkom obilasku grada, a u poslijepodnevnim satima uslijedio je nastup i druženje sa domaćinima. U svom programu, društva su predstavila plesove i pjesme Podravine, Moslavine, otoka Ugljana, Blata i dr. Po završetku službenog dijela nastavljano je druženje i upoznavanje.


Zadnji dan našeg boravka u Slovačkoj proveden je zajedničkim odlaskom na sv. misu u Devinskom Novom Selu, na kojoj je KUD "Preslica" pjevao Hrvatske misne pjesme, a budući da je taj dan bio Majčin dan, djeca folklorne skupine "Črip" i mi sudjelovali smo u folklornom programu koji je za tu prigodu bio organiziran.


Na odlasku zahvalili smo domaćinima na ugodnom druženju i gostovanju.


Ovim putem zahvaljujemo se i KUD-u "Preslica" na pozivu i zajedničkom druženju i veselimo se budućoj suradnji.


Član KUD-a Lana Srpak



Objavljeno: 24.5.2011.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner