Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

OSNOVNA ŠKOLA "STJEPAN RADIĆ" OTVORILA SVOJA VRATA JOŠ JEDNOJ ŠKOLSKOJ GODINI24.9.2010.


 


Počela je još jedna školska godina u OŠ "Stjepan Radić" te je prvi put u školske klupe sjelo 85 prvašića. Dočekale su ih njihove učiteljice, učitelji i ravnatelj, a stariji suučenici poželjeli su im dobrodošlicu prigodnim programom koji su pripremili sa svojim učiteljicama. Budući da je ove godine u prvi razred upisano 12 učenika manje nego lani, raspoređeni su u 3 razredna odjeljenja u Matičnoj školi i samo jedno odjeljenje u Područnoj školi Lupoglav (za razliku od prošle godine kada su tamo bila 2 odjeljenja prvog razreda).


U novoj školskoj godini 2010./11. u Osnovnu školu "Stjepan Radić" ukupno je upisano 813 učenika što je čak 21 učenik manje nego lani. Unatoč tome, broj razrednih odjeljenja u višim razredima povećao se jer smo dobili još jedno odjeljenje u 8. razredu.


Školski je kurikulum i ove godine planiran po načelima individualizma, nepristranosti i transdisciplinarnosti. Uključuje izbornu nastavu, izvannastavne aktivnosti, terensku nastavu i školu u prirodi koje obuhvaćaju školu plivanja, posjete kulturnim manifestacijama u kazalištima, muzejima i kinima, te upoznavanje prirodnih i kulturnih znamenitosti Republike Hrvatske. U izbornoj su nastavi učenicima ponuđeni Vjeronauk, Njemački jezik i Informatika. Izvannastavne aktivnosti nude raznolike sadržaje i učenici ih mogu birati prema osobnim afinitetim. Tako u školi djeluju grupe mladih biologa, geografa, likovnjaka, Engleza, plesača, recitatora, dramskih umjetnika, budućih pisaca, fotografa, matematičara, kemičara i informatičara.


I ove će godine u školi biti radno. Planirana je sanacija krovišta športske dvorane i instalacija ventilacijskog sustava.


U sklopu obilježavanja 20 godina rada Osnovne škole "Stjepan Radić" u pripremi je monografija koja sadržajno obuhvaća povijest školstva u našoj općini, ali i prezentaciju škole i njezinih programa danas. Promocija knjige planirana je u sklopu Dana otvorenih vrata škole koji će se održati 13. studenoga 2010., na Dan župe sv. Brcka, a bit će organizirana i mala izložba fotografija koje su izradili učenici škole.


Ivana Bićan, školska knjižničarka


 


 Objavljeno: 24.9.2010.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner