Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

ELKI I OSMI PUT ODGODA PLAĆANJA2.11.2010.


Recesija koju uvelike osjećaju i najjače hrvatske tvrtke sve više dovodi u pitanje jedan od najvećih poslova koji su se trebali dogoditi u Općini Brckovljani. Ugovor vrijedan 35 milijuna kuna s renomiranom tvrtkom ELKA, o kupnji zemljišta u gospodarskoj zoni u Brckovljanima, te predviđeno preseljenje cijele tvornice u Brckovljane, činilo se kao posao stoljeća za Općinu Brckovljani. Štoviše, sve je dobro i krenulo te je ELKA u općinski proračun uplatila kaparu u iznosu od 7 milijuna kuna. Dogodilo se, međutim, da poznata tvrtka nije uspjela dobiti potrebni kredit za isplatu preostalog dijela duga Općini Brckovljani te se i sama našla u prilično nezgodnoj situaciji i od Općine u nekoliko navrata zatražila odgodu plaćanja.


S obzirom da je Općini Brckovljani razvitak gospodarstva prioritet, kako ističe njen načelnik Željko Funtek, Općinsko je vijeće, čekajući realizaciju kredita, čak sedam puta do sad odgodilo ELKI rok za plaćanje. Posljednji takav rok istekao je 18. listopada, a s obzirom da ni do tada uplata nije izvršena, predsjednik Općinskog vijeća Brckovljana Božo Graberec sazvao je izvanrednu sjednicu Vijeća na kojoj su ponovo raspravljali o ELKI.


Premda na kraju strpljenja Općinsko vijeće je odlučilo ELKI dati još jednu priliku, no i pooštriti uvjete plaćanja. Naime, odlučeno je da se rok za plaćanje produži do 15. studenog 2010. godine s tim da ELKA detaljno izvjesti Općinu Brckovljani o načinu na koji misli zatvoriti taj dug, a kao garancija Elkine ozbiljnsti traži se i uplata 10 milijuna kuna ne bi li Općina mogla podmiriti obveze prema izvođačima koji preko njene tvrtke Komunalac grade infrastrukturu na području općine.


N.H.M. 


DTR PLANIRA PRESELJENJE DO KONCA GODINE


Dok ELKA muku muči s plaćanjem zemljišta u Brckovljanima, druga, nekad također veoma značajna zagrebačka tvrtka - DTR, već je poodmakla s izgradnjom svog novog prostora u Gospodarskoj zoni Brckovljani. Kako saznajemo u Općini, planovi ove Tvrtke su već do Nove godine preseliti u novi prostor u Brckovljanima.


   Objavljeno: 2.11.2010.


shadow
banner banner banner banner banner banner