Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

ELKA PONOVO NA DNEVNOM REDU2.12.2010.


Recesija je donijela probleme ne samo tvrtki "ELKA" koja je svoju proizvodnju željela preseliti u Brckovljane, već i Općini Brckovljani čije je Vijeće i na posljednjoj, 16. sjednici bavilo problemima koje ova tvrtka ima s dobivanjem kredita za podmirenje cjelokupnog duga Općini za zemljište u Gospodarskoj zoni Brckovljani. Podsjećamo riječ je o 23 hektara zemljišta o kupnji kojega je potpisan ugovor 23. prosinca prošle godine, a ELKA je Općini ubrzo nakon toga uplatila i kaparu od 7 milijuna kuna. Preostalih 30 milijuna kuna, do pune cijene, ELKA je namjeravala platiti iz kredita koji tijekom cijele ove godine pokušava dobiti od Zagrebačke banke, a Općinsko vijeće do sada je izglasovalo desetak odgoda plaćanja. Ipak do plaćanja nije došlo, a načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek na posljednjoj je sjednici vijećnicima prenio informaciju poslovodstva tvrtke da ELKA kredit od ZABE neće niti dobiti.


Poslovodstvo ELKE zahvalilo je Općini Brckovljani na korektonosti i čekanju i izrazilo suglasnost za raskidanje ugovora. Međutim, s obzirom na interes Općine da ovakva respektabilna tvrtka ipak dođe u Brckovljane, Vijeće je odlučilo ELKI dati još jedan rok. Jednoglasno je odlučeno da se rok plaćanja produži do 23. prosinca ove godine te da se omogući, s obzirom na situaciju u kojoj se tvrtka nalazi, kupnja dijela zemljišta veličine 13 hektara vrijednog 21,3 milijuna kuna. Štoviše, od ELKE se očekuje da do spomenutog roka uplati 7 milijuna, a preostalih šest mora platiti do 20. lipnja 2011. godine. Ukoliko ELKA prihvati ovakvu ponudu, Općini bi bila dužna isplatiti i pripadajuću kamatu na 13 milijuna koja se počinje računati od 24. veljače ove godine. U protivnom, raskidom ugovora, Općina gubi pravo na kamatu - pojasnio je načelnik Željko Funtek. Štoviše, Funtek je najavio i instrumente osiguranja koji bi, u slučaju preprodaje zemljišta, novog vlasnika obvezali za isplatu komunalnog doprinosa u punom iznosu, dok je ELKI omogućena pogodnost pri njegovom plaćanju.


Toljan trans i dalje čisti ceste od snijega


Na 16. sjednici Općinskog vijeća Brckovljana donijeta je i Odluka o odabiru ponuditelja za zimsko održavanje nerazvrstanih cesta za razdoblje 2010./2011. godine. Funtek je izrazio razočarenje što je za ovaj posao vrijedan 146.000 kuna pristigla samo jedna ponuda - tvrtke "Toljan Trans" iz Donjeg Dvorišća. Međutim, ova tvrtka koja je taj posao obavljala i tijekom protekle zime, zadovoljava uvjete te je odlučeno da joj se ponovo povjeri posao. Vijećnici su razmotrili i prijedlog analize sustava zaštite i spašavanja na području općine Brckovljani za 2009. i 2010. godinu te izvješće o obavljenom uvidu u proračun i financijske izvještaje.


Također je odlučeno da po četvrti put raspišu natječaj za prodaju 56 hektara zemljišta u Gospodarskoj zoni Brckovljani čija je cijena, s početnih 40 eura, sada smanjena na 28 eura za kvadratni metar.


N.H.M.Objavljeno: 2.12.2010.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner