Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

KREŠIMIRU ŽALIGU URUČENA GODIŠNJA NAGRADA GRADA DUGOG SELA26.1.2010.


Dobitniku godišnje nagrade Grada Dugog Sela za 2009. godinu koji nije mogao prisustvovati dodjeli na svečanoj sjednici povodom Dana Grada, Krešimiru Žaligu, nagradu su u prostorijama gradske uprave uručili zamjenik gradonačelnika Ivan Gereci i pročelnik gradskog Ureda za društvene djelatnosti Veljko Bertak. 


Krešo, rođeni Dugoselac, koji je gotovo cijeli život proveo u Centru za rehabilitaciju Stančić, na dodjelu je stigao sa svojim trenerom Ivanom Novakom koji u posljednjih trinaest godina prati sve Krešine sportske uspjehe, a koji su pak bili presudni za dodjelu godišnje nagrade. 


Danas četrdesetpetogodišnjak Krešimir Žalig je, kako se čulo, sudjelovao na osam Specijalnih olimpijada, ljetnih i zimskih, koje se organiziraju za osobe s mentalnom retardacijom.


Na posljednje tri zimske i jednoj ljetnoj Specijalnoj olimpijadi Krešo je osvojio osam medalja. Na Specijalnoj zimskoj olimpijadi u Torontu 1997. godine osvojio je dva zlata te jedno srebro u skijanju, ponovo na zimskoj u Naganu 2001. godine osvojio je jedno zlato i jednu broncu, a 2009. u Idahu jedno srebro i jednu broncu.


Na ljetnoj Specijalnoj olimpijadi u Šangaju 2007. godine Krešo je osvojio zlatnu medalju u plivanju na 50 metara leđno.


Premda se Krešo voli pohvaliti svojim sportskim uspjesima, najvažnije mu je da se spomene i činjenica da je izvrstan plesač i kao takav nezaobilazan u scenskim nastupima Centra Stančić.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 26.1.2010.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner