Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Održan sastanak predstavnika Općine i HŽ-a: UKIDAJU SE PRUŽNI PRIJELAZI U ISTOJ RAZINI26.1.2010.


Načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek održao je prošli tjedan sastanak s vodstvom Hrvatskih željeznica vezano uz skoru rekonstrukciju željezničke pruge i izgradnju drugog kolosijeka na pruzi prema Križevcima.


Spomenutim radovima, kaže Funtek, bitno će se izmijeniti dosadašnje stanje, a vlakovi će ovom prugom moći voziti brzinama do 160 km/h. Takvo stanje odrazit će se i na cestovni promet na području općine Brckovljani jer više neće biti dozvoljeni pružni prijelazi u jednoj razini, već će se na mjestima gdje se križaju pruga i ceste morati izgraditi nadvožnjaci, odnosno podvožnjaci. Upravo je nedavna nesreća na prijelazu kod Željezničke stanice Božjakovina, u kojoj su smrtno stradale tri osobe, pokazala nesigurnost sadašnjeg stanja unatoč tome što vlakovi još uvijek prometuju znatno manjim brzinama - kaže Funtek.


HŽ je predvidio da umjesto spomenutog prijelaza na županijskoj cesti Brckovljani- Lupoglav izgradi nadvožnjak, koji će se nalaziti stotinjak metara zapadno od sadašnjeg prijelaza, a u sklopu toga treba riješiti i prilaz nadvožnjaku. Prilaz će, kaže Funtek, biti od križanja sadašnje Ivanićgradske i Ulice Stanka Vraza u Prikraju, a sadašnje će križanje biti pretvoreno u kružni tok.


Na zahtjev Općine u funkciji će ostati i pružni prijelaz na Ulici Stjepana Radića u Prikraju, međutim, na tom mjestu će biti izgrađen podvožnjak. Dogovorene izmjene, zaključuje Funtek, bit će ugrađene u izmjene prostornog plana općine koje su upravo u proceduri.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 26.1.2010.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner