Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

ZIMA VRATILA VINOGRADARE U KLETI23.2.2010.


Premda su proslavom blagdana Sv. Vinka formalno započeli radovi u vinogradu, visok snijeg nije to zaista i dozvolio, pa su se vinogradari Udruge vinogradara i vinara Općine Brckovljani vratili svome najomiljenijem poslu - druženju po kletima. 


Nije to samo zbog ispijanja dobre kapljice, kaže tajnik Udruge Željko Panian, već i radi razmjene iskustava u svrhu poboljšanja kvalitete vina i njegove što bolje prodaje.


Zahvaljujući internetskom portalu vinogradarstvo.hr vinogradari iz Brckovljana razvili su prijateljski odnos s vinogradarima s područja Kutine koje su nedavno posjetili, a ni uzvratni susret nije dugo trebalo čekati. 


Ovih su dana, naime, na Štakorovečkom bregu boravili gosti iz OPG Košutić iz Kutine, te Jovica Nikšić, hobist i inovator koji je inovirao čuveno vinsko računalo. U dobrom društvu obišli su podrume Pustaj, Panian i Sesan i naravno uz kotlovinu i dobro vino nisu krili zadovoljstvo atmosferom na bregu koji bi uskoro trebao postati vinska cesta i turističko središte općine.


 


N.H.M.Objavljeno: 23.2.2010.


shadow
banner banner banner banner banner banner