Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

PRVI NA INTERVENCIJAMA I NA FACEBOOK-U23.2.2010.


Na 56. redovnoj izvještajnoj godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gračec, održanoj 20. veljače, podnesena su iscrpna izvješća o radu u protekloj 2009. godini. Tako se je moglo čuti kako je prošle godine evidentirano 33 intervencija, što je manje u odnosu na 2008. godinu kada je evidentirano njih 39. Svoj rad protekle godine članovi DVD-a Gračec iskazali su na više područja. 


Društvo je tijekom protekle godine provodilo redovite mjere zaštite od požara, opremali su Društveni dom, održavali vozila te ostvarili suradnju sa ostalim Vatrogasnim društvima diljem Hrvatske kroz održana natjecanja te brojne druge aktivnosti.


U ovoj godini, DVD Gračec planira kao i prošle sudjelovati na taktičkoj vježbi u mjesecu zaštite od požara, zatim nastavlja s uređenjem Doma i okoliša te planira nabavu opreme. Planira redovito sudjelovati na svim natjecanjima te će i dalje raditi na obrazovanju i obuci kadrova. Isto tako jedan od planova odnosi se i na promidžbu Društva, ono ima svoje Internet stranice kao i osnovanu grupu na Facebook-u, internetskoj društvenoj mreži. 


Ukupni prihodi ove godine planirani su u iznosu od 212.439 tisuća kuna.


Društvo trenutno broji 133 člana, od čega brojka 41, pripada ženama. Također od 133 člana, njih 53 čini mladež te ovaj podatak govori o želji i ambicioznosti mladih ljudi da svojom nesebičnošću doprinose sigurnosti ovog područja. 


Sjednici Skupštine nazočila su brojna Društva, a isto tako sjednici su nazočili i načelnik Policijske postaje Dugo Selo Branko Guštek, predsjednik Općinskog vijeća Brckovljana Božo Graberec, kojima su uručene zahvalnice za ostvarenu suradnju u protekloj godini, zatim predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice Ivica Sikra. Isto tako zahvalnice su uručena i predstavniku Vatrogasne zajednice Brckovljana, Jurici Jančiću kao i predstavniku tvrtke ITD Metal iz Gračeca koji su također pomogi radu ovog Društva.


Ana KašnarObjavljeno: 23.2.2010.


shadow
banner banner banner banner banner banner