Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

NOVO NASELJE I VEĆE GROBLJE U OPĆINI BRCKOVLJANI23.2.2010.


Općina Brckovljani ima oko 1200 grobnih mjesta na starom groblju i oko 500 mjesta na novom dijelu groblja što je dovoljno za svega 5 do 6 godina. Kako bi se riješio problem proširenja groblja, provedena je je javna rasprava o prijedlogu Detaljnog plana uređenja groblja Brckovljani. 


Na javnom izlaganju Detaljnog plana arhitekt Mario Pezelj iz tvrtke ARHEO, koja je izrađivala plan, rekao je kako će se u budućnosti groblje prostirati na gotovo 4,5 hektara. Proširenjem groblja dobit će se 1300 grobnih te 50-ak parkirnih mjesta. Plan predviđa i rušenje postojeće, gradnju nove mrtvačnice, trg s križem, te autobusno stajalište.


Predstavnici Općine Brckovljani i tvrtke ARHEO izložili su i prijedlog Urbanističkog plana uređenja stambeno poslovne zone Božjakovina koja obuhvaća zemljište kod skretanja prema Andrilovcu pa do dvorca Drašković. Riječ je o površini od 10 hektara, od čega 8 hektara stambene i zone mješovite namjene i 2 hektara poslovne zone. U stambenoj zoni predviđena je gradnja višestambenih objekata te objekata u nizu. 


Investitori očekuju kako bi ubuduće novo naselje na području Brckovljana moglo doseliti 1000 do 1300 stanovnika. Ukoliko sve bude prema planu, ove bi detaljne planove vijećnici mogli donijeti prije godišnjih odmora.


Vlatka ŠajgoObjavljeno: 23.2.2010.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner