Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

DVD BRCKOVLJANI - MODERNIZIRALI SMO SE I SPREMNI SMO30.3.2010.


 


Dobrovoljno vatrogasno društvo Brckovljani je 6. ožujka u prostorijama DVD-a održalo 115. redovnu Godišnju skupštinu. Nakon himne i minute šutnje za sve poginule i preminule vatrogasce, predsjednik DVD-a Marijo Paj je srdačno pozdravio sve prisutne članove DVD-a kao i brojne goste. Istaknuo je kako brojne generacije vatrogasaca postoje na temeljima izgrađenima još 1895. godine i kako su oni, unatoč svim promjenama koje se događaju i dalje prisutni i spremni pomoći svima koji su u nevolji. "Iako ovo nije blistavo razdoblje, uspjeli smo uz pomoć lokalne samouprave modernizirati DVD, kako izgledom vatrogasnog doma tako i samom opremom´´, naglasio je Paj. Naime, vatrogasci su sada bogatiji za ručnu štrcaljku koja će im uvelike pomoći u obavljanju zahtjevnih zadataka. Protekle godine je bilo deset intervencija i to tri na otvorenu prostoru, a sedam intervencija je bilo tehničke prirode.


Sva izvješća - izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva Društva, izvješće o financijsko-materijalnom poslovanju Društva te izvješće Nadzornog odbora za proteklu godinu, su jednoglasno prihvaćena kao i primanje dvaju novih članova u DVD- Mislava Paja (vatrogasna mladež) i Vlade Krznarića (operativni član). Isto tako je utvrđeno kako tri člana trebaju dobiti spomenice za rad i vjernost DVD-u: Josip Škaro za 30 godina rada i vjernosti, Zdenko Furač za 30 godina, a Hrvoje Hodžić za 10 godina rada te će se iste uručiti na svečanoj sjednici u povodu Sv. Florijana.


Operativni plan je skoro u potpunosti izvršen, a dozapovjednik Damir Geceg je naglasio kako su trenutno primarni ciljevi omasoviti Društvo perspektivnim članovima, školovati vatrogasnu mladež kako bi ubuduće mogli sudjelovati na natjecanjima te nastavak uspješne suradnje s ostalim DVD-ima, policijom i lokalnom zajednicom. Sve veći ugled DVD-a Brckovljani su potvrdili i brojni gosti, kako iz Poglavarstva Općine Brckovljani, PP Dugo Selo te iz okolnih dobrovoljnih vatrogasnih društava: Stančić-Štakorevec, Dugo Selo, Gračec, Ostrna, Prečec, Lupoglav tako i oni iz udaljenijih DVD-a: Sv. Ivan Zelina, DVD-a Peskovec iz Vrbovca te DVD-a Tugonica-Podgrađe iz Krapinsko-zagorske županije.


Ljubica Preldžić


     


 Objavljeno: 30.3.2010.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner