Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

KUD "OGRANAK SELJAČKE SLOGE" DODIJELIO PRIZNANJA DUGOGODIŠNJIM ČLANOVIMA26.5.2010.


U Vatrogasnom domu u Lupoglavu 10. travnja održana je redovna Godišnja skupština Kulturno umjetničkog društva "Ogranak seljačke sloge".


Na Skupštini je tajnik Franjo Dokušec podnio iscrpan izvještaj o radu Društva u protekloj godini. Tako se moglo čuti kako je Društvo sudjelovalo na općinskim i županijskim smotrama folklora, a na nastupu na Voloderskim jesenima lupoglavska snaša odnijela je prvo mjesto. Posebna pažnja tijekom protekle godine posvećena je i proslavi 75. obljetnice Društva te je u sklopu toga izdalna i knjiga o Lupoglavu i povijesti KUD- a, autora Franje Dokušca i Tomislava Gruice. Važno je spomenuti kako je Hrvatska radio televizija za emisiju "Dobro jutro Hrvatska" odlučila napraviti prilog o Lupoglavu. U organiziranje cjelokupnog događanja uključili su se svi aktivni članovi KUD- a kako bi Lupoglav prikazali što vjerodostojnije što se tiče starih običaja, stvari, zanata te pjesme i plesa. Tajnik Dokušec je na Skupštini spomenuo kako se ekipi snimatelja posebno svidjela domaća hrana te se druženje nastavilo do dugo u noć. Za sve aktivnosti Društvo je u protekloj godini utrošilo 104.476,07 kuna. Za ovu godinu Društvo planira prihode u iznosu od 210.000,00 kuna koje namjeravaju utrošiti na uređenje prostorija, kupnju stolova i klupa za nove prostorije kao i za nabavu instrumenata. Dokušec se u svom izvješću zahvalio načelniku Općine Željku Funteku koji kroz proračun izdvaja novac te na taj način pomaže u realizaciji svih planova KUD-a.


Na kraju Skupštine dodijeljena su priznanja dugogodišnjim članovima KUD-a koji su svojim trudom i zalaganjem doprinijeli njegovom radu. Nakon formalnog dijela uslijedio je onaj malo opušteniji gdje se uz dobar zalogaj moglo uživati u svirci lupoglavskih tamburaša.


Ana Kašnar


 Objavljeno: 26.5.2010.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner