Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

STANJE SIGURNOSTI U BRCKOVLJANIMA DOBRO26.5.2010.


Premda je načelnik Policijske postaje Dugo Selo Branko Guštek na početku svog izvješća Vijeću o stanju sigurnosti na području općine Brckovljani u 2009. godini, te u prva tri mjeseca tekuće godine, naglasio da je najbolji pokazatelj stanja sam subjektivni osjećaj građana, ipak je iznio niz statističkih podataka koji potvrđuju da je stanje zadovoljavajuće, posebice kad je riječ o početku ove godine.


Ukoliko se na razini Postaje izuzmu djela poput vožnje bez vozačke dozvole, koja su ranije spadala u prekršajna, a sada u kaznena, te nadležnost Postaje na autocesti koja ne utječu bitno na domicilno stanovništvo, statistika govori da je broj kaznenih djela u 2009. na razini godine ranije.


Na području općine Brckovljani posebno je zamjetan pad djela u domeni prometa te vezano uz to i broj ozlijeđenih osoba. Statistiku kvari tek podatak o dvije smrtno stradale osobe u naletu vlaka u Prikraju te još uvijek neriješeno ubojstvo, također u Prikraju. Najugroženije prometnice lani bile su Ulica Ivana Horvatića u Lupoglavu, Kralja Zvonimira u Brckovljanima te Ivanićgradska u Prikraju na kojima su se lani dogodile 24 prometne nesreće. Ove je godine negativni primat preuzela Zagrebačka ulica u Božjakovini na kojoj su se u prva tri mjeseca dogodile tri prometne nesreće.


Zanimljivo je da je na području Brckovljana u prva tri mjeseca ove godine zabilježeno svega 14 kaznenih djela, što je u postotku čak 64% manje nego u istom razdoblju prošle godine, a istovremeno je zabilježen i drastičan pad broja prekršaja pa je Guštek ocijenio da je stanje gotovo suviše idealno.
Na koncu pozitivnom i korektnom je ocijenjena suradnja PP Dugo Selo i Općine Brckovljani.Objavljeno: 26.5.2010.


shadow
banner banner banner banner banner banner