Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

NOVA ŠKOLA I VODOVOD U LUPOGLAVU NA ČEKANJU!26.5.2010.


Vijećnica Ruža Mišković postavila je pitanje na sjednici vijeća o razlozima odgode najavljenog početka izgradnje nove osnovne škole u Lupoglavu, kao i o razlozima zastoja radova na izgradnji magistralnog voda kalanizacije prema Lupoglavu.


Načelnik Željko Funtek pojasnio je da je Općina izvršila svoj dio obveze u svezi početka izgradnje škole. Općina je otkupila zemljište za nadogradnju, vrijedno pola milijuna kuna, a isto toliko uložila je u ishođenje građevinske dozvole. Štoviše, već dvije godine Općina u proračunu planira 2,5 milijuna kuna za početak izgradnje. Škola, međutim, unatoč obećanjima, niti prošle, a niti ove godine nije ušla u proračun Zagrebačke županije zbog čega nema niti početka njezine izgradnje.


Izgradnja kanalizacije je pak, kaže Funtek, stala već na ulasku u mjesto Lupoglav iz razloga što je izvođač radova naišao na podzemni optički kabel u vlasništvu T-Coma. S obzirom da T-Com nema urednu građevinsku dozvolu za postavljanje kabla na toj trasi, Općina je, kaže Funtek, zatražila njegovo uklanjanje i nastavak radova na izgradnji kanalizacije.


N.H.M.


   Objavljeno: 26.5.2010.


shadow
banner banner banner banner banner banner